Wpis z mikrobloga

Ludzi którzy dzisiaj ogarnią Jave, AWS, Kubernetes, Terraform i mają ponad 6 lat expa jest od z-------a.

@nad__czlowiek: Jak przez AWS rozumiemy podpięcie się pod RDS, S3 czy inne SQS, przez Kubernetesa - kubectl get pods, a przez Terraforma - dodanie zmiennej do wcześniej przez opsów przygotowanego modułu, to rzeczywiście tak może być. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale przecież to tak naprawdę powierzchowna wiedza. Przeciętny dev
  • Odpowiedz
@cat_tea: gościu prawdę pisze. Sam obecnie szukam pracy. Przechodzę etapy rekrutacyjne pozytywnie, a i tak dostaje na końcu negatywne odpowiedzi, bo teraz robią tak, że wybierają na końcu z całej puli kandydatów, którzy przeszli wszystkie etapy i biorą potem sobie najlepiej pasującego, z największą ilością lat doświadczenia komercyjnego i takiego co najlepiej liże im dupsko na rozmowach.

Jeszcze 3 lata temu, gdy miałem tylko rok doświadczenia zawodowego to po każdym
  • Odpowiedz
Jeszcze 3 lata temu, gdy miałem tylko rok doświadczenia zawodowego to po każdym pozytywnie zakończonym etapie technicznym miałem praktycznie pewność że dostanę propozycje współpracy, teraz to już marzenie. Jest po prostu rynek pracodawcy i to jest już fakt.

@KMDZ: potwierdzam, kiedyś przejście pozytywnie procesu = propozycja pracy, teraz jest jak piszesz wybierają sobie z puli (bo jest tyle chętnych)
  • Odpowiedz