Krótki update do wpisu: minęły 3 miesiące od naszej wyprowadzki, a jego mieszkania dalej stoi puste.
W międzyczasie landlord - wymienił kanapę, - obniżył odstępne do kwoty, którą płaciliśmy 4 lata temu, - wynajął agenta nieruchomości, - zapłacił czynsz z własnej kieszeni już 3 razy, - nie znalazł nowych lokatorów.
Dzisiaj nadszedł ten piękny dzień, w którym z radością zadzwonię do czynszojada i oznajmię, że Zgredek jest wolny i nie potrzebuje już od niego wynajmu.
Ciekawi mnie jego reakcja… Przez cały czas regularnie podnosił opłaty, a teraz sam będzie musiał odświeżyć mieszkanie i znaleźć nowego nieszczęśnika, który zechce
@yrrotnuu: brawo mirku, jestes jednym z tej mniejszosci co potrafi głosowac portfelem ( ͡°͜ʖ͡°) mielibysmy ceny 700 za pokoj i 1500 za kawerkki i 2400 za mieszkania max tylko gdyby polacy znali wartosc swoich pieniedzy i przepracowanych godzin, i tez potrafili by negocjowac i glosowac portfelem ( ͡°͜ʖ͡°) polacy potrafia placic 3400 za 30 metrow najmu i nie
I tak właśnie będzie wyglądała coraz większą liczba mieszkań. Ludzie się wyprowadzą na swoje a wasze mieszkania będą stały puste i trafiły wam pieniądze.
@cartman_troll: ja się przeprowadzałam 20 razy, bo było 50 taniej na miesiąc i metr więcej pokoju xD. W końcu trafiło się tanie mieszkanie, standard kiepski, ale za to jest tanio
@LeVentLeCri: też chce zobaczyć, a z innej beczki to babka od której najmowalam to po 3 kątach nadal nie wynajęła nikomu pokoju... Poszła fama odpowiednia na pewnym forum i nie może wynająć.
@cartman_troll: Kawalerki max 1500 powiadasz ? xD Obudz sie ..... gdyby polacy umieli głosowac portfelem to bys mial raczej rozstrzał duzy. G---o mieszkania w jakis zadupiach moze i bylyby tanie ale w sensowniejszej lokalizacji w nowym budownictwie o kawalerce za 1500 to zapomnij.
Krótki update do wpisu: minęły 3 miesiące od naszej wyprowadzki, a jego mieszkania dalej stoi puste.
W międzyczasie landlord
- wymienił kanapę,
- obniżył odstępne do kwoty, którą płaciliśmy 4 lata temu,
- wynajął agenta nieruchomości,
- zapłacił czynsz z własnej kieszeni już 3 razy,
- nie znalazł nowych lokatorów.
@resdf @Wielka-Polska-Narodowa @Zgrywajac_twardziela
#nieruchomosci #wynajem #krakow
Ciekawi mnie jego reakcja… Przez cały czas regularnie podnosił opłaty, a teraz sam będzie musiał odświeżyć mieszkanie i znaleźć nowego nieszczęśnika, który zechce
I fajnie, oby od niego nikt tego nie wynajął dopóki mocno nie spuści z ceny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: obraz_2026-01-28_203609222
Pobierzoczywiscie po nizszej cenie
źródło: SCR-20260128-tfja
PobierzI tak właśnie będzie wyglądała coraz większą liczba mieszkań. Ludzie się wyprowadzą na swoje a wasze mieszkania będą stały puste i trafiły wam pieniądze.
Zawołam @resdf bo widziałem, że miał dużo plusów.
@yrrotnuu: jak obniży jeszcze trochę to zadzwoń i powiedz że chętnie weźmiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)