Aktywne Wpisy

Czy poza #breakingbad jest jakiś serial, który trzyma poziom przez wszystkie sezony? #graotron #westworld a teraz #strangerthings zaczynają super, a kończą jakby ostatnie odcinki były pisane od niechcenia i do tego przez stażystę, który nie wie zna całego ubiwersum i ogólnie to nawet nie oglądał poprzednich sezonów, ale coś tam napisze.
Już pomijam wątki typowo netflixowe, w tych ostatnich odcinkach nic nie trzyma się
Już pomijam wątki typowo netflixowe, w tych ostatnich odcinkach nic nie trzyma się
gooway +1
Hej Mircy, podzielę się swoją historią z #pracbaza . Pracuje w dziale kontroli jakości w branży obróbki skrawaniem od ponad 4,5 roku. w między czasie odeszli wszyscy pracownicy z kontroli będący zatrudnieni gdy ja przyszedłem. włącznie z kierownikiem. Mój dział został bez kierownika a ja wraz z jednym nowym pracownikiem jakoś to wszystko ogarniałem. W takim systemie bez kierownika pracowałem prawie 2 lata. Mam duże doświadczenie, wiedzę i wyrobiłem sobie

ихczyta się jakoikhz niemymk, więc właściwie wychodzi jak w polskim czyli "ih".Tak przynajmniej google tłumacz pokazuje, więc kolejny raz epickie zwycięstwo przy użyciu gównianego modelu językowego, który halucynuje bardziej niż rusek po wódce.
wpiszcie se w tłumaczu i sprawdźcie sami jak to się wymawia
кто их поддержалTranslatory na szczęście nie potrafią tego jeszcze dobrze maskować i spostrzegawcze oko wyłapie taki lapsus językowy
кто их поддержалi klikając głośniczek, aby usłyszeć, że to rosyjskie "их" wymawia się tak samo jak nasze "ich".to co wypluł z siebie ten model językowy jest nieprawdą i wynika to między innymi z tego, że model językowy nie rozumie konceptu wymowy danego słowa.
Komentarz usunięty przez autora
Wybacz, ale nie rozumiem - jakie znaczenie ma to, że po rosyjsku czyta się "ich", skoro patrzymy na to co NAPISAŁ autor?
TAM MASZ „IM” NAPISANE
wpiszcie se w tłumaczu i sprawdźcie sami jak to się wymawia кто их поддержал
Jak jest naprawdę?
Poprawna wymowa rosyjskiego "их" to [ix] (czytane jak polskie "ich", ale z miękkim „ch” jak w „chleb”).
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-11 190215
Pobierz@Defined Jeśli korzystasz z angielskiego do zrozumienia rosyjskiego, to tego nie rób.