Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jednakże jest prędkość zalecana która wynosi 130 km/h szybsza jazda wiąże się z mniejszym odszkodowaniem podczas wypadku. Wyjątkiem od tej reguły jest obszar gdy prędkość zostanie ograniczona znakiem drogowym.

@polsoko: tutaj, nie wiem czy to prawda bo jeden rabin powie tak a drugi nie, ale jeśli udowodnią Ci podczas wypadku, że jechałeś powyżej tego limitu, to automatycznie stajesz się winny wypadku, chociaż nie byłeś sprawcą de facto.
  • Odpowiedz
@polsoko: akurat swiatla caly rok to dobry przepis. Ludzie nie wlaczali, jak sie sciemnialo, czasami wg nich nie bylo trzeba, ale jednak ewidentnie by pomogly w widocznosci ich pojazdow etc. etc. Teraz maja byc caly czas wlaczone i nie ma miejsca na jakies kombinowanie jak ktos zapomni albo sie zagapi. A brak apteczki na liscie wymaganych rzeczy w aucie w PL zawsze byl dla mnie niezrozumialy.

A porownanie infrastruktur i
  • Odpowiedz
  • 1
akurat swiatla caly rok to dobry przepis. Ludzie nie wlaczali, jak sie sciemnialo, czasami wg nich nie bylo trzeba, ale jednak ewidentnie by pomogly w widocznosci ich pojazdow etc. etc. Teraz maja byc caly czas wlaczone i nie ma miejsca na jakies kombinowanie jak ktos zapomni albo sie zagapi. A brak apteczki na liscie wymaganych rzeczy w aucie w PL zawsze byl dla mnie niezrozumialy.

@pasta_alla_carbonara: Ja zawsze w nocy
  • Odpowiedz
  • 1
@pasta_alla_carbonara: @zbyszko-z-bogdanca @kurczakos1

Zapomniałem dodać najważniejszego w Niemczech obszar zabudowany oznacza się "Żółtym znakiem drogowym" z napisem miejscowości, a nie jak u nas białym z sylwetką budynków, to bardzo ważne bo w takim miejscu trzeba zwolnić do 50 km/h no chyba że znaki wskazują inaczej.

Ponadto obszary miejscowości które nie podlegają obszarom zabudowanym oznacza się zielonym znakiem z żółtym tekstem wtedy masz taką samą prędkość jak poza zabudowanym,
polsoko - @pastaallacarbonara:  @zbyszko-z-bogdanca @kurczakos1 

Zapomniałem dodać n...

źródło: znakiobszarzabudowanyNiemcy

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@polsoko

Ja zawsze w nocy jeżdzę na światłach drogowych lub podczas złych warunków i w tunelu.

Ale powiedz ze chociaz je wylaczasz gdy kogos mijasz lub za kims jedziesz, bo to miales na mysli? Prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz