Wpis z mikrobloga

@fakty_i_faktury Europa nic nie płaci na co? Na te czołgi z Korei, na myśliwce z Francji, czy na BWP Borsuk z Polski? I rozumiem że produkcja BMW czy Volkswagena to nie Europa tylko amerykańskie firmy?
  • Odpowiedz
@Vetinari: wiesz napisałem nic, ale wiesz że chodzi o to że za mało.
Poza tym Polska się wywiązuje i dostaje okejke od trumpa.
A artykuł 5 nato i tak jest do bani bo tak naprawdę nikt nic nie musi, a może.
To obecność usa wojsk w Polsce jest najważniejsza. A nie jakieś tam artykuły.
  • Odpowiedz
@hakeryk2: już napisałem
Pokaz mi zatem jaka cześć nato stanowi usa, a jaka europa. Ile ludności jest tam, a ile tu, i powiedz jeszcze raz że europa to serio płaci cokolwiek i buduje zdolności
Super zdolności bulwo
  • Odpowiedz
  • 50
@hakeryk2 Najlepsze, że oni przedstawiają całe wydatki USA na armię i porównują to do wydatków Europy co ma udowadniać, jak dużo USA wydaje na armię= czyli w ich mniemaniu jak dużo na obronę Europy. Tylko oczywiście nikt nie pomyśli, że np z punktu widzenia obrony Europy przed Rosja marynarka USA jest prawie zbędna - a na to idzie najwięcej kasy. Manipulacja lvl prawak
  • Odpowiedz
@windows95: systemy wojskowe, spójność tych systemów, szkoły wojskowe gotowe na obecne realia wojny (ktoś widział to w naszym wojsku?)
Można wymieniać dużo ale co nie powiem to już mnie zaszufladkowales więc chyba nie warto nic mówić xd
  • Odpowiedz
@windows95: @conamirko skoro wy się dobrze czujecie to jak rozumiem europa ma takie potężne możliwości, że wysłanie na Ukrainę TYLE SPRZETU że zakomczy wojnę z Rosją w tydzień powstrzymywanie jest czym? No co was powstrzymuje potezna europo xd
I jeszcze pytacie czy się dobrze czuje, wiem wykopki lubią obrażać jak się ma gowno do powiedzenia
  • Odpowiedz