Wpis z mikrobloga

28 318 + 52 = 28 370

Pierwsza jazda z gołą nogą i pierwsza jazda z Garminem 530. Większy, lepsza rozdzielczość (widoczność), płynna praca nawigacji, szybkie reagowanie na przyciski. Tylko jeszcze czeka mnie trochę zabawy z ustawieniami. #garmin
PS. Mam #pytanie do użytkowników. Jak w jednym z pól ekranu uzyskać widok kierunku wiatru? Widziałem u kogoś taką ciekawostkę. Wtedy bym wiedział w którą stronę jechać, żeby było z wiatrem. :)

#rowerowyrownik

Skrypt | Statystyki
Jerzu - 28 318 + 52 = 28 370

Pierwsza jazda z gołą nogą i pierwsza jazda z Garminem ...

źródło: IMG_20250307_160117

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jerzu: Najpewniej chodzi Ci dodatkowe pole typu windfield do ściągnięcia z Connect IQ. Pobierasz, instalujesz i dalej w miejscu, w którym jesteś teraz na tym zdjęciu wybierasz pole danych i pole , które zainstalowałeś jest w dziale Connect IQ na samym dole.
  • Odpowiedz
@micelangeloB: @Jerzu może u mnie widziałeś - ściągałem z Connect IQ jakiś chiński widget, gdzieś mam jego konkretną nazwę, jak się przypomnisz to znajdę i napiszę krok po kroku jak to ogarnąć. W najmniejszej wersji zajmuje jeden kafelek z takiego układu jak u Ciebie na zdjęciu. Warunek żeby to się wyświetlało - połączenie z telefonem Garmina i telefonu z internetem.
  • Odpowiedz
@Jerzu:

1. Jeśli masz konto na Garmin Connect, to masz też te same dane do logowania do Connect IQ
2. https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/323feffc-bda3-4f1d-95f3-9177f9931902 - tu jest ten datafield którego używam
3. Klikasz 'Pobierz', logujesz się, klikasz żeby dodać do urządzenia (tu musisz wybrać odpowiednie, jeśli masz więcej niż jedno w Connect podpięte)
4. Przy kolejnej synchronizacji z apką (obojętnie czy z kompa czy z telefonu) to pole danych powinno dodać się do
  • Odpowiedz
  • 1
@cult_of_luna: dziękuję, udało się. A swoją drogą podziwiam, jak to znalazłeś. jak będę miał problemy ze swoim Garminem 530 będę wiedział do kogo zwrócić się o pomoc. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz