Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kupiłem dom, niedługo się przeprowadzam, ale coraz częściej czuję, że to nie będzie "to".

Żeby nie było, jestem mega zadowolony, że znowu wracam do domu. Tylko wychowałem się na wsi i tam spędziłem 19 lat życia, gdzie miałem naprawdę duuuże podwórko, a do tego po prostu ciszę i spokój. Od 12 lat mieszkam w takich i innych mieszkaniach i używając łagodnych słów, nie jest dobrze. Mega się duszę, nienawidzę mieszkań, nienawidzę bloków, a wyjazdy na wieś mnie uspokajają i leczą. Tylko moja żona ma odwrotnie, ona woli siedzieć w mieście, w mieszkaniu. Poszliśmy więc na kompromis i dom na typowo "sypialnianym" osiedlu pod miastem. I niby fajnie, bo 160m2 zamiast 60m2 i będzie w końcu miejsce na osobne pokoje dla dzieciaków, a i biuro dla mnie. Tylko będzie też 600m2 działki, więc trochę się martwię, czy to nie będzie za mało. I tak musiałem już porzucić kilka cichych pomysłów, które miałem na czas "powrotu" do mieszkania w domu z ogrodem, ale nie wiem, czy nie skończy się to frustracją z mojej strony (bo niby dom, ale to nie to) i jednocześnie żony (bo musi wszędzie dojeżdżać, zamiast chodzić pieszo, po prostu tracąc na to więcej czasu)

#dom #miasto #wies #przemyslenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim 600 m działki to w sam raz, ja mam 1400 i nie ogarniam jej, uwielbiam pracę w ogrodzie ale to jest za dużo dla jednej osoby. 600 metrów to porządna działka, nie żaden wybieg w mieszkaniu z ogródkiem ;) moi rodzice mają 500 m, stoi na tym dom, garaż, jest trochę miejsca na ogrodek warzywny mamy i na trawnik taty, jest piaskownica dla dzieciaków i huśtawka, parę drzewek owocowych, wszytsko
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 600 to w sam raz aby się nie narobić.

a czy nie będzie za daleko to już sam wiesz gdzie kupiliście. Faktem jest że logistycznie będzie ciężko z dziećmi.
  • Odpowiedz