Wpis z mikrobloga

widzisz tą dziurke? Tam się wkłada makaron na jedną porcję.

To na wagę trzeba. 50g to jest taka porcja dla normalnego człowieka.


@Jerzy_Kudelski: @Pawulonik_5mg: Mało.
Ja jem 220g w swojej "porcji" np. carbonary + pozostałe 2,3 posiłki w ciągu dnia - i ledwo dobijam do swoich wymaganych 3000 kcal ¯\(ツ)/¯

(Moja carbonara 220g + 2 jaja + 70g mięsa + 55g pecorino/parmezanu ma tylko 1200 kalorii)
  • Odpowiedz
@Chicoxxx66 ja mała garść na 1 osoba, okolo 1/3 500g paczki na 2 osoby. Zeby za bardzo nie rosło pod koniec wyjmuje na sitko, i stawiam je na garnku z wodą z makaronu. Makaron dochodzi na parze, pod pokrywką, a w tym czasie robię sos. Potem makaron wrzucam do sosu, dolewam ciut wody z makaronu i odparowuje.
  • Odpowiedz
@Chicoxxx66: Ja kiedyś zapomniałem schować spaghetti do lodówki i podgrzałem sobie takie dwudniowe w temperaturze pokojowej. Takiego zatrucia pokarmowego to nigdy nie miałem ( ͡º ͜ʖ͡º) Potem przeczytałem w necie, że to może być nawet śmiertelne zatrucie.
  • Odpowiedz