Wpis z mikrobloga

@open_or_die: otwórz maskę i od strony pasażera zdejmij tą zaślepkę styropianową przy uszczelce - tam jest ten głośnik, który robi za dźwięk v6 w trybie cupra - wyciągasz wtyczkę i można normalnie w tym trybie jeździć bez żadnych błędów i debilnego dźwięku. Mam Faworka 310 od 2 lat i jestem zajebiście zadowolony, chyba jedyne co bym zmienił to wygłuszenie + cupholdery.
  • Odpowiedz
@open_or_die:
"ZA TE PINIONDZIE MIOŁBYŚ SYPIONCO SIE KLASE PREMYUJM Z CZĘŚCIAMI ZA 8K" ale za to bez gwarancji xD

Niech służy i wymieniaj oleje częściej jak w interwałach.
  • Odpowiedz
@open_or_die: Po docieraniu pojeździj w trybie Sport/Cupra, a potem przelacz na tryb comfort i zobacz, czy nie będzie Ci hałasować przy mocnych skrętach np. na rondzie.
  • Odpowiedz
@open_or_die: eleganckie, swoim już jeżdżę 2 lata, póki co tylko start-stop doprowadza mnie do szału - IMO start-stop ze skrzynią automatyczną nie ma sensu (nie wspominam już braku możliwości wyłączenia tego na stałe)
  • Odpowiedz
@Kampinos: diesel spali po mieście z 7-8 w takiej cuprze, benzyna od 12.
To masz 38zl dieslem, benzyna 72zl.
Na trasie diesel weźmie z 6, benzyna 8-10.
  • Odpowiedz
gpf też

@open_or_die: to jest bezawaryjne w teorii, ja bym tego nie wywalał.
Ciężko zapchać bo benzyna ma wyższą temp spalania i nawet jeżdżąc po mieście są warunki aby się nie zapychalo.

A przez wtrysk bezpośredni i wyższe ciśnienia te eko benzyny produkują cząstki stałe w przeciwieństwie do pośredniego, stąd tworzy się problem zanieczyszczeń tam gdzie go nie było.
I jak weźmiemy sobie bezpośrednie bez gpfa to produkują więcej syfu
  • Odpowiedz
@Ritowel11 prawda. Odpali, pojedzie, zobaczy że na mieście się niczym nie wyróżnia, zaparkuje pod blokiem/domem i co, to wszystko. Samochód jak samochód, ma mnie dowieźć od punktu a do b w miarę wygodnie i tyle. Jak mikrofalówka, która ma mi podgrzać żarcie, nic więcej.
  • Odpowiedz
@open_or_die: Nie wiem jak w polifcie, ale jak zastanawiasz się nad wyciszeniem to odradzam. Sam to zrobiłem w przedlifcie 2.0 190 i róźnica jest żadna, a dlaczego? W Formentorze większosć hałasu idzie przez przednią szybę, która jest cienka jak boczne (postukaj i porównaj z innymi autami)
PS: Najlepszy kolor i ubolewam, ze dopiero w polifcie wprowadzili fabrycznie czarne nakładki i nie trzeba oklejać folią jak zwierzę, bo ten szary to
MiguelZCali - @openordie: Nie wiem jak w polifcie, ale jak zastanawiasz się nad wycis...

źródło: Image (3)

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@MiguelZCali: hałas póki co mi nie przeszkadza bo jeżdżę głównie po mieście, względem bmw które wcześniej miałem jest o niebo ciszej bo nie ma diesla r4 pod maską który przy niskich prędkościach cały czas był słyszalny.

W trasie pewnie wyciszenie już będzie zauważalnie gorsze.
  • Odpowiedz