Wpis z mikrobloga

@open_or_die: jak ktoś lubi przepłacać bardzo dużo na paliwie mając gorsze osiągi i zasięg to czemu nie ;)
W każdym razie gratulacje, bo fajne są te cupry z wyglądu
  • Odpowiedz
  • 14
@r5678: przez ostanie 10 lat jeździłem dieslami i mam ich dość. Mam mniej niż 5 km do pracy i diesel kompletnie nie ma sensu. Zasięg i większe spalanie to nie problem, zamiast 100 chf miesięcznie na paliwo będę wydawał 150 chf.

A czy w formentorze jest jakiś diesel mocniejszy od 2.0 tfsi 333 km? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@open_or_die: jeszcze te 2.0 możesz podnieść moc trochę jak się gwarancja skończy. Chyba że nie będzie potrzeby, ale chociaż skrzynie ustawić aby biegi zmieniały się w innych punktach, bo podobne fabryczne ustawienia są do bani.
  • Odpowiedz
  • 8
@open_or_die

2.0 tfsi 333 km? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Inżynierów w VAGu totalnie już p------o.

Jestem ciekaw (mówię tu bez sarkazmu) ile taka jednostka napędowa polata.
  • Odpowiedz
  • 2
@r5678: shift pointy będzie trzeba zmienić, start stop, dźwięk z głośników na trybie cupra, gpf też, mocy nie ruszam bo już fabrycznie jest 350 km więc całkiem sporo ponad serię.
Ale to już po gwarancji.
  • Odpowiedz
@T3sla Nie bój nic, polata. Na chłopski rozum wszystko poniżej 1.6 powinno się rozpaść po trzech wymianach oleju a nawet wymiana oleju co 30000 nie robi w tsi różnicy
  • Odpowiedz
  • 8
@mox3: wiem wiem, mam te tablice na 3 aucie i ich nie oddam :D jak kiedyś pojawi się na aukcji coś z 2137 to spróbuję je wylicytować i wtedy zmienię.

@Ritowel11 jak smutne życie trzeba mieć żeby się do tego p-----------ć xd
  • Odpowiedz