Aktywne Wpisy

MonazoPL +198

Zwierz33 +6
Gdzie według was którzy korzystacie z uslug barbera/fryzjera męskiego leży granica ceny ? Przy jakiej przestaniecie chodzić ?
Wyobraźcie sobie, że w USA barber kosztuje 20-30 $ a w niemczech ok. 25-30 euro. Przy czym oni zarabiają np. z 2500 tys euro w górę. Mówie o ludziach co nie pracują przez agencje pracy z polski.
A u nas barber ile ? 80 zł najtaniej a od nowego roku będzie kolejne +10 zł
Wyobraźcie sobie, że w USA barber kosztuje 20-30 $ a w niemczech ok. 25-30 euro. Przy czym oni zarabiają np. z 2500 tys euro w górę. Mówie o ludziach co nie pracują przez agencje pracy z polski.
A u nas barber ile ? 80 zł najtaniej a od nowego roku będzie kolejne +10 zł
źródło: 1000_F_205498258_AfQmtyR5kO5llwKd6fWRRxcc4xRUbQcb
Pobierz

Pseudomądrości pseudocoachów, wanna-be biznesmenów, dzieci bogatych rodziców (pewna "julka edukatorka" wiedzie tu prym), cwaniaków którym się po prostu udało, członków zarządów pierdzących w stołek - wszystko to zalewa tę, skądinąd zacną, sieć.
Drobny przykład w screenie - jak wiadomo, większość dorosłych jest w sytuacji, w której może wystawić fakturę i żyć z niej 6 miesięcy, z czego wynika, że dzieci mogą podchodzić do życia na luzaka, bo i tak będą bogate i szczęśliwe.
#pracbaza #coaching #januszebiznesu
źródło: linkedin
PobierzAle nie, życko jest prościutkie, Just wystaw fakturę, bro!
@andot:
źródło: yes-yes-chad
Pobierz@TypowyDaltonista: w porównaniu do życia dzieci i młodzieży to jest dużo prościej, mniej obowiązków, więcej niezależności, mniej stresu :-). Zasługa po części też skoku technologicznego jaki zaszedł i zachodzi.
@NieRozumiemIronii:
no to chyba jak rodzice ustawili cię na start, albo jako dorosłe życie rozumiesz mieszkanie z rodzicami i wydajesz tylko na przyjemności.
@andrej2 ani to ani to, po prostu przecięta pępowina i skromne samodzielne życie :-).
@TypowyDaltonista w takim wieku o ile się nie ma zawodu syn to normalne, sam wtedy pracowałem w gownopracy dorywczej na studiach i mieszkałem z rodzicami, bardziej mi chodzi już
@NieRozumiemIronii: no to jest fajne do momentu aż nie znudzi się skromne życie, chcesz założyć rodzinę, nagle stracisz pracę czy nie zachorujesz, czego Ci oczywiście nie życzę.
@NieRozumiemIronii: Ciekawe, jakie obwiązki w takim razie ma się w 'latach młodzieńczych'?
Dla porównania: teraz mam tryb pracy zadaniowy, gdzie po części sam rozkładam je sobie w czasie, pracuję głównie z domu, sprzątanie itp. zlecam, gotuję prosto i szybko, sprawunki mam tak poorganizowane, żeby wykonać je jak najsprawniej, nie utrzymuję kontaktów na siłę z ludźmi,