Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Robię 2137 próbę odchudzania.
Jestem świadomy, że dieta to klucz i się jej trzymam.
Tylko chciałbym dodać do tego jakieś ćwiczenia, żeby zbudować chociaż trochę mięśni, których obecnie po prostu nie mam. I mówię serio, pompki nie zrobię żadnej, albo na drążku nawet wisieć nie dam rady przez więcej niż 1-2 sekundy, nie mówiąc już o podciągnięciu, moje mięśnie po prostu nie istnieją.

Możecie coś w tym temacie doradzić, jak to zrobić, żeby się nie uszkodzić? Niestety nie mam jak ćwiczyć na siłowni (musiałbym na nią jeździć w tym oknie, kiedy mam czas dla dzieci, czyli po prostu bym ich praktycznie nie widział w niektóre dni) i jestem ograniczony do ćwiczeń w domu, gdzie mam zamiar ogarnąć drążek do podciągania i hantle, bo na więcej nie mam miejsca.

Pytam tutaj, bo co szukam na YT czy w innych miejscach, to podają ćwiczenia, których nie daję rady wykonać w nawet najprostszej formie, opisanej jako dla początkujących :/ może ktoś przechodził przez coś podobnego i może się podzielić przemyśleniami.

#odchudzanie #chudnijzwykopem #dieta #zagrubo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: przysiady, pompki ( zaczynasz od damskich ), podciąganie ( zaczynasz z pomocą nóg na krześle ), wyciskanie hantli nad głowę, nic więcej nie potrzeba z poziomu randomka bez muskli.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: do domowego treningu fajnie sprawdza się np. uzycie taśm TRX, można na nich całe ciało rozruszać,

Na yt jest dużo poradników jak ćwiczyć

Warunkiem jest mieć gdzie je zamocować, wystarcza drzwi zamykane na zewnątrz o trochę przestrzeni
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Witam. Bardzo dobrze, że postanowiłeś się ogarnąć. Jeśli masz na tyle silną psychikę aby trzymać dietę, to już więcej niż połowa sukcesu 👍
Byłem w dokładnie tym samym miejscu co ty. Nic odkrywczego ci nie powiem, ale u mnie wyglądało to w ten sposób.
Kupiłem rowerek stacjonarny i zacząłem go używać, bo trudno to było nazwać treningiem, gdyż kondycję miałem -10.
Po rowerku (ile mogłem) musiałem złapać oddech. Rozciągałem się
  • Odpowiedz
@Cezar111: Trening wygląda spoko, robiłeś go i masz jakieś efekty? Jak długo robisz taki cykl treningu z tego filmiku, ile razy w tygodniu i jak długo Ci schodzi? Jak najlepiej dobrać obciążenie pod kogoś, kto nie ćwiczył nigdy hantlami?
  • Odpowiedz
@Snowflake_: No myślę, że tak są efekty. Od 20 stycznia, nigdy nie zrobiłem więcej niż 3 w tygondniu tych treningów, ale nigdy też nie mniej niż 2, schodzi mi ten trening + pompki ok. godziny. Dobierasz normalnie, na początek mniejsze placki tak aby robić tyle powtórzeń co w filmie, jak idzie za dobrze to na następnym treningu dokładam. Tak to spoko że nie ma nic skomplikowanego w nim i tylko
  • Odpowiedz
@Cezar111: Kupiłem te hantelki co proponowałeś, dzisiaj przyszły + filmik który wrzuciłeś, mam nadzieję, że starczy mi chęci i determinacji aby chociaż przez miesiąc tak ćwiczyć !
  • Odpowiedz