✨️ Obserwuj #mirkoanonim Robię 2137 próbę odchudzania. Jestem świadomy, że dieta to klucz i się jej trzymam. Tylko chciałbym dodać do tego jakieś ćwiczenia, żeby zbudować chociaż trochę mięśni, których obecnie po prostu nie mam. I mówię serio, pompki nie zrobię żadnej, albo na drążku nawet wisieć nie dam rady przez więcej niż 1-2 sekundy, nie mówiąc już o podciągnięciu, moje mięśnie po prostu nie istnieją.
Możecie coś w tym temacie doradzić, jak to zrobić, żeby się nie uszkodzić? Niestety nie mam jak ćwiczyć na siłowni (musiałbym na nią jeździć w tym oknie, kiedy mam czas dla dzieci, czyli po prostu bym ich praktycznie nie widział w niektóre dni) i jestem ograniczony do ćwiczeń w domu, gdzie mam zamiar ogarnąć drążek do podciągania i hantle, bo na więcej nie mam miejsca.
Pytam tutaj, bo co szukam na YT czy w innych miejscach, to podają ćwiczenia, których nie daję rady wykonać w nawet najprostszej formie, opisanej jako dla początkujących :/ może ktoś przechodził przez coś podobnego i może się podzielić przemyśleniami.
@mirko_anonim: przysiady, pompki ( zaczynasz od damskich ), podciąganie ( zaczynasz z pomocą nóg na krześle ), wyciskanie hantli nad głowę, nic więcej nie potrzeba z poziomu randomka bez muskli.
@mirko_anonim Witam. Bardzo dobrze, że postanowiłeś się ogarnąć. Jeśli masz na tyle silną psychikę aby trzymać dietę, to już więcej niż połowa sukcesu 👍 Byłem w dokładnie tym samym miejscu co ty. Nic odkrywczego ci nie powiem, ale u mnie wyglądało to w ten sposób. Kupiłem rowerek stacjonarny i zacząłem go używać, bo trudno to było nazwać treningiem, gdyż kondycję miałem -10. Po rowerku (ile mogłem) musiałem złapać oddech. Rozciągałem się
@Cezar111: Trening wygląda spoko, robiłeś go i masz jakieś efekty? Jak długo robisz taki cykl treningu z tego filmiku, ile razy w tygodniu i jak długo Ci schodzi? Jak najlepiej dobrać obciążenie pod kogoś, kto nie ćwiczył nigdy hantlami?
@Snowflake_: No myślę, że tak są efekty. Od 20 stycznia, nigdy nie zrobiłem więcej niż 3 w tygondniu tych treningów, ale nigdy też nie mniej niż 2, schodzi mi ten trening + pompki ok. godziny. Dobierasz normalnie, na początek mniejsze placki tak aby robić tyle powtórzeń co w filmie, jak idzie za dobrze to na następnym treningu dokładam. Tak to spoko że nie ma nic skomplikowanego w nim i tylko
@Cezar111: Kupiłem te hantelki co proponowałeś, dzisiaj przyszły + filmik który wrzuciłeś, mam nadzieję, że starczy mi chęci i determinacji aby chociaż przez miesiąc tak ćwiczyć !
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)
Robię 2137 próbę odchudzania.
Jestem świadomy, że dieta to klucz i się jej trzymam.
Tylko chciałbym dodać do tego jakieś ćwiczenia, żeby zbudować chociaż trochę mięśni, których obecnie po prostu nie mam. I mówię serio, pompki nie zrobię żadnej, albo na drążku nawet wisieć nie dam rady przez więcej niż 1-2 sekundy, nie mówiąc już o podciągnięciu, moje mięśnie po prostu nie istnieją.
Możecie coś w tym temacie doradzić, jak to zrobić, żeby się nie uszkodzić? Niestety nie mam jak ćwiczyć na siłowni (musiałbym na nią jeździć w tym oknie, kiedy mam czas dla dzieci, czyli po prostu bym ich praktycznie nie widział w niektóre dni) i jestem ograniczony do ćwiczeń w domu, gdzie mam zamiar ogarnąć drążek do podciągania i hantle, bo na więcej nie mam miejsca.
Pytam tutaj, bo co szukam na YT czy w innych miejscach, to podają ćwiczenia, których nie daję rady wykonać w nawet najprostszej formie, opisanej jako dla początkujących :/ może ktoś przechodził przez coś podobnego i może się podzielić przemyśleniami.
#odchudzanie #chudnijzwykopem #dieta #zagrubo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Na yt jest dużo poradników jak ćwiczyć
Warunkiem jest mieć gdzie je zamocować, wystarcza drzwi zamykane na zewnątrz o trochę przestrzeni
Byłem w dokładnie tym samym miejscu co ty. Nic odkrywczego ci nie powiem, ale u mnie wyglądało to w ten sposób.
Kupiłem rowerek stacjonarny i zacząłem go używać, bo trudno to było nazwać treningiem, gdyż kondycję miałem -10.
Po rowerku (ile mogłem) musiałem złapać oddech. Rozciągałem się
@mirko_anonim: klucz to dyscyplina
https://www.decathlon.pl/p/zestaw-hantli-do-treningu-silowego-corength-20-kg/_/R-p-7449
Potem ćwiczysz to ( obciążenie sam sobie dobierz żebyś dawał radę, hantle są regulowane):
https://youtu.be/jDvdHXpA1Eg?si=MwJe4OP5Q-Pt08uU
Super efekty, nic więcej prócz hantli nie trzeba, ja do tego robię pompki jeszcze