Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1072
@Zoriuszka zobaczyli że Trump próbuje dymać sojuszników więc ochoczo sami z inicjatywą klęknęli do laski. Sikorski z przerażającą precyzją to przewidział.

PiS to partia która montowała u nas system oligarchii, gdyby wygrali wybory w 2023 to jestem pewien że już nigdy by nie oddali władzy.
  • Odpowiedz
@ShineLow dokładnie to, mam wrażenie, że ludzie tego nie rozumieją. Dodatkowo, ciężko mi wyobrazić sobie PiS u władzy przy obecnej sytuacji geopolitycznej. Proeuropejscy politycy są teraz niezbędni.
  • Odpowiedz
@ShineLow myślę, że już mielibyśmy całkowicie spacyfikowane sądownictwo, TVN przejęty przez Węgrów, FOX News albo znacjonalizowany przez obajtkowy Orlen, polityka zagraniczna proTrump, mocno anty UE, plus onucowanie znane z Węgier czy Słowacji i kampania anty ukraińska w Polsce jako temat zastępczy.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka:

Przecież Sikorski mówił, że "strategia negocjacyjna Trumpa wobec ruskich jest oryginalna, ale może być skuteczna", a Tusk, że "USA pozostaje najważniejszym gwarantem polskiego bezpieczeństwa", więc trzeba uderzać w PiS xD Myszki drogie... czy wam się Trump podoba, czy nie, tylko US Army ma możliwość projekcji siły w domenie lądowej w wystarczającej skali, by nas bronić. Tylko triada nuklearna USA może odstraszyć kacapów od zakusów na CEE. Wiedzą to wszyscy,
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: Robię screena i przypomnę ci ten post za 2 lata jak Tusk z Niemcami będą chcieli robić biznes z Rosją "taką jaka ona jest" a polityków PiS będą wyzywać od rusofobów.
  • Odpowiedz
  • 3
@eduardo-garcia A skąd informacja, że USA = kacapia? XD

Styl negocjacji i dyplomacji Trumpa polega na mówieniu różnych rzeczy, szczególnie tych absurdalnych i fałszywych. Teraz Ukraina jest najgorsza, a za miesiąc Trump będzie proponował rozmieszczenie głowic jądrowych pod Kijowem i groził Putinowi desantem Marines na Krymie.

Pewne jest, że USA rezygnuje z roli globalnego policjanta i arbitra na rzecz rywalizacji z Chinami. Trump robi trzęsienie ziemii i przetasowanie, by zmusić sojuszników
  • Odpowiedz
@Dlkvv: ja sobie kpię z wykopkowej narracji i czarno-białego świata widzianego oczami osoby, która wiedzę o rzeczywistości czerpie właśnie z tego portalu. Oczywiście masz rację i nikt o choćby szczątkowym pojęciu, o tym jak działa polityka, tego nie neguje.
  • Odpowiedz
@Dlkvv: To już nie szachy 3d tylko co najmniej 10d.
Zwłaszcza to wywoływanie wojny celnej z dosłownie każdym sojusznikiem i odcięcie UA od wszelkiej pomocy (w tym wywiadowczej która miliardów nie kosztuje) z dnia na dzień, bez zapowiedzi.
  • Odpowiedz