Wpis z mikrobloga

https://wykop.pl/wpis/80428369/chce-sobie-wstawic-na-srodku-strony-logo-i-pod-spo

Chyba widać czemu ta branża jest tak tragiczna. Taki lekarz nie pomagałby losowej osobie za darmo zdobyć wiedzy czy taki ksiegowy. A tutaj programiści dają wskazowki za darmo jak ogarnąc jakis problem. To jest niespotykane w normalnych branzach. I potem zdziwienie ze sie robi przesyt gdy nie ma zadnego gatekeepingu jak u lekarzy. W ten sposób programisci niszcza prestiż swojejgo zawodu. I z elitarnego robi sie zawodem dla zwyklych roboli.

#programowanie #kryzysit #programista15k #informatyka #lekarski #medycyna
@presburger 0
chce sobie wstawic na srodku strony logo i pod spodem napis. mam plik index.html ktory mi utworzyl czat gpt, w folderze public_html, w nim mam tez grafike "logo.png" - mimo roznych prób i tak sie nie wyswietla.

<html lang="pl">

<head>
<meta charset="UTF-8">
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@vieveble: jakie głupie porównanie. Rozumiem ze wedlug innych programistami nalezy pomiatac i programowanie to jest gorszy zawod od lekarza ale gatekeeping dalej powinien byc zachowany.
  • Odpowiedz
@lx200 porównanie lekarza do programisty jest kretyńskie. A że cały twój wywód jest inwalidą udowadnia ogrom różnych grup czy kanałów na yt gdzie ludzie z swojej branży ZA DARMO tłumaczą co jak się robi. Od budowlanki po jakieś artystyczne gówna.
  • Odpowiedz
  • 1
@vieveble: Xd a w czym takim specjalnym jest lekarz. Zamkneli sobie branże zeby trzymac stawki wysoko. programisci powinni zrobic to samo. W czym niby lekarz jest lepszy od programisty. Programisci powinni celowac w elitarnosc a nie pospolitosc bo to jedyny sposob zeby nie z----c branzy.
  • Odpowiedz
@lx200 dobra do tej pory myślałem że może nie przemyślałeś tego swojego wywodu. Ale teraz to już widzę że trolujesz a ja mam kebaba do zjedzenia więc nie będę brał udziału w tej zabawie xD
  • Odpowiedz
a w czym takim specjalnym jest lekarz.

@lx200: Pomyśl od ilu lat istnieją lekarze (i jak wtedy zdobywano wiedzę) a od ilu lat są programiści (i jak większość z nich zdobyła wiedzę).
  • Odpowiedz
@lx200: Sami najpierw uczyliście się z open sourcow, tutoriali i dokumentacji ogólnie dostępnej a teraz byście chcieli zamykać wiedzę innym osobom, ha tfu.
  • Odpowiedz