Wpis z mikrobloga

No hej z wietnamskiego busa łóżkowego! Drogie to?

Relację z podróży nocnym pociągiem oraz tym autobusem zobaczycie w relacji w drugim odcinku serii. Zapraszam na wykop

Jesteśmy fanami wietnamskich autobusów łóżkowych. Sleeperbusy są popularne na trasach nocnych po 10-11h ale my wsiedliśmy w taki 6,5h do Sajgonu. Było mało ludzi. W poczekalni darmowe zupki chińskie marki Yes Mom, dwa ciasteczka, woda. W środku busa czysto, pachnąco, wygodnie i cicho. Kołdra, dwie poduszki, port usb. Koszt 80 zł.

Szkoda, że więcej krajów Azji Południowo-Wschodniej tego nie wprowadziło tak masowo jak Wietnam. Kiedyś jechaliśmy takim do SaPa, ale nie z takimi kabinami. Można posłuchać zaległych podcastów, pospać wygodnie, surfować w sieci, oglądać coś na ekranie lub drogę za oknem ;)

#podrozujzwykopem #podroze #ciekawostki
Pannoramix - No hej z wietnamskiego busa łóżkowego! Drogie to?

Relację z podróży noc...

źródło: 1000033288 (1)

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pannoramix Ale to nie istotne o czym.

Istotą jest słuchanie czegoś. Jak mam się czegoś dowiedzieć to wolę czytać albo słuchać ogaldac np irytującego historyka itd a nie tylko nudny głos i zaraz myśleć i robić coś innego.
  • Odpowiedz
Jechałem podobnym tydzień temu między Hanoi i Sapa. Bardzo dobre doświadczenie. Zatyczki to uszu robią robotę i śpi się jak dziecko. Mam 193 cm i jak się położyłem po ukosie to byłem w stanie spać z wyprostowanymi nogami.
  • Odpowiedz
@Pannoramix jechalismy pod koniec zeszłego roku i autobusami i nocnymi pociągami z Sajgonu do Da Nang. Trochę się różnymi środkami transportu natluklem na świecie ale to, co było w Wietnamie wymiata. Zwłaszcza, jak rano w pociągu można było pójść do wagonu restauracyjnego na kawę, czy wieczorem wypić browara(uwaga:po 23 zamykaja🙂) . Super klimat
  • Odpowiedz