Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +55
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

AgentGRU +116

Relację z podróży nocnym pociągiem oraz tym autobusem zobaczycie w relacji w drugim odcinku serii. Zapraszam na wykop
Jesteśmy fanami wietnamskich autobusów łóżkowych. Sleeperbusy są popularne na trasach nocnych po 10-11h ale my wsiedliśmy w taki 6,5h do Sajgonu. Było mało ludzi. W poczekalni darmowe zupki chińskie marki Yes Mom, dwa ciasteczka, woda. W środku busa czysto, pachnąco, wygodnie i cicho. Kołdra, dwie poduszki, port usb. Koszt 80 zł.
Szkoda, że więcej krajów Azji Południowo-Wschodniej tego nie wprowadziło tak masowo jak Wietnam. Kiedyś jechaliśmy takim do SaPa, ale nie z takimi kabinami. Można posłuchać zaległych podcastów, pospać wygodnie, surfować w sieci, oglądać coś na ekranie lub drogę za oknem ;)
#podrozujzwykopem #podroze #ciekawostki
źródło: 1000033288 (1)
PobierzUwazaj na elektronikę. Mi niestety buchnęli w Wietnamie w takim sleeperze, ale niższej klasy, sluchawki bezprzewodowe, które odłożyłem na takim stoliku przed sobą... Najgorsza byla nie sama strata, ale rozczarowanie i złe emocje.
@Pannoramix: Jeśli dwa dni to z całego serca polecam Ci rejs z przygranicznego Chiang Khong/Huay Xai właśnie do Luang Prabang (tylko potem nie natnij się na taki autobus ja czy @Koroshiya_1 ;) ) . Rejs trwa dokładnie dwa pełne dni - od świtu do zmroku. Noc w połowie rejsu spędza się w chatkach na palach w Pak Beng - jedynej wiosce wzdłuż całej
źródło: IMG_0160
PobierzUłożyłeś sobie scenariusz w głowie ale ci sie nie udał znowu xD
Czytam godzinami książki, a ty teraz bredzisz o jakimś scrolowaniu.
Dla mnie te całe podcasty i tylko durny głos to nic ciekawego. Człowiek od razu sie wylacza i myśli o czyms innym.
Najważniejszy bodziec dla mnie to książka, wyobraźnia a potem obraz.
A jakiś gadający głos - no ale ty wiesz lepiej
na drugi raz bierz śmiało, wszystko jest dla ludzi, ja oblatałem dronem praktycznie wszystkie kraje w tamtym rejonie, nigdy nie miałem żadnych problemów
Jakiekolwiek tipy mile widziane!
Z góry serdeczne dzięki.