Wpis z mikrobloga

Macie jakieś sposoby na w miarę szybkie pozbycie się bólu kolan w górach, głównie przy schodzeniu?

Ja nie mam z tym problemu, ale czasem jeżdżę z nowymi osobami i już mnie to czasem pika, że praktycznie na co drugim wyjeździe ktoś narzeka na kolana, i albo zejście się przedłuża albo w ogóle trzeba zmieniać plany

Jakiś bandaż uciskowy? Może altacet, na to opatrunek i dopiero bandaż uciskowy czy coś w ten deseń.

Nie dość że komuś pomogę to jeszcze mnie kiedyś może złapać taki problem i wtedy będę przygotowany. Dejcie swoje tipy

#gory #trekking
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@TobiaszSuchy ale przecież napisałem, że to nie do mnie, mnie jeszcze nigdy nie bolały. Szukam po prostu rozwiązania dla moich towarzyszy, głównie dziewczyn bo to często je bolą kolana i ewentualnie dla mnie jakby mnie kiedyś bolały
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: Pierwsza rzecz to kijki trekkingowe, bardzo pomagają. Druga to buty trekkingowe. Trzecia to ewentualne zmniejszenie masy ( ͡° ͜ʖ ͡°) swojej, jeśli to konieczne, ale i plecaka. Plecak oczywiście powinien być dobrze wyregulowany i dobrze spakowany. A jeśli ktoś chodzi nieregularnie to po prostu ma za słabe mięśnie i jak przy każdej aktywności fizycznej pomoże regularny trening. Warto też przed wyjście na szlak zrobić jakąś
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: zdecydowanie dobrej jakości kije, z amortyzacją pod rączką. No i dobra wkładka do butów, nie zakwznie czy masz jakieś lepsze czy tańsze
  • Odpowiedz