@Ivan_Sekal: Z tym konfederaci mają straszny problem. Wszystkie informacje, że Polacy z Ukrainy też są ofiarami rosyjskiej, cierpią od ostrzałów i służą w armii walcząc na froncie są przez nich kompletnie ignorowane. Ten wycinek rzeczywistości nie istnieje.
@Kopyto96: rozumiem że jakby jakiś kandydat na prezydenta Ukrainy przyjechał podczas kampanii na jakiś pomnik Armii Krajowej i tam upamiętniał mor popełniony na ukraińskich cywilach w Sahryniu to spotkałoby się to z powszechną apropbatą w Polsce?
Bo jak dla mnie to co zrobił mentzen to jest prostackie uderzanie do prymitywnych emocji i o ile rekcja była zdecydowanie przesadzona to krytyka jak najbardziej się mu za to naleźy.
@Kopyto96: Mentzen pojechał podenerwować Ukraińców na potrzeby kacapskie i kampanijne. Swój cel osiągnął. Brak ukraińskiej skruchy i gloryfikowanie bandery jest dużym problemem, rosyjskie czołgi niedaleko naszej wschodniej granicy są ogromnym problemem. Problemami trzeba się zajmować po kolei.
Brak ukraińskiej skruchy i gloryfikowanie bandery jest dużym problemem, rosyjskie czołgi niedaleko naszej wschodniej granicy są ogromnym problemem.
@biggle: Ja to bym powiedział, że pierwsze jest minimalnym problemem lub nieistniejącym w porównaniu do drugiego, który zagraża żywotnym interesom naszego państwa.
Ale bolesna prawda jest taka, że ci z Zachodu są po prostu niewdzięczni i antypolscy. Natomiast ci drudzy przeciwnie - lubią nas i są nam bardzo wdzięczni.
@Kopyto96: Bolesna prawda jest taka, że wg ostatnich badań z listopada 2024 tylko 5% Ukraińców jest negatywnie nastawionych wobec Polaków, resztą pozytywnie i neutralnie.
@Kopyto96: Ciekawy pomysł, żeby czcić pamięć wymordowanych Polaków pod pomnikiem Bandery. Złożył wieniec?
Komentarz usunięty przez moderatora
@SubsaharyjskaAlpaka: Przecież Suawek już wrócił do Polski.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Sahryniu
Bo jak dla mnie to co zrobił mentzen to jest prostackie uderzanie do prymitywnych emocji i o ile rekcja była zdecydowanie przesadzona to krytyka jak najbardziej się mu za to naleźy.
@biggle: Ja to bym powiedział, że pierwsze jest minimalnym problemem lub nieistniejącym w porównaniu do drugiego, który zagraża żywotnym interesom naszego państwa.
Komentarz usunięty przez autora
@Kopyto96: Bolesna prawda jest taka, że wg ostatnich badań z listopada 2024 tylko 5% Ukraińców jest negatywnie nastawionych wobec Polaków, resztą pozytywnie i neutralnie.