Aktywne Wpisy

denazyfikacja +678
29 lipca udostępniam w wykopalisku link do rolki na Instagramie, gdzie młoda dziewczyna chwali się ilością swoich partnerów seksualnych. Znalezisko zawierało jedynie sam link do rolki, bez opisu znaleziska ani żadnego dodatkowego komentarza z mojej strony i zostało szybko usunięte przez moderację, a moje konto otrzymało bana na dwa tygodnie za TROLLOWANIE I SZERZENIE NIENAWIŚCI. Zgodnie z tą logiką, samo udostępnienie linka do treści utworzonej przez użytkownika innego portalu jest szerzeniem nienawiści.
1
1
źródło: image_picker_8F9238B5-A933-4462-8050-A6128F51B8BD-84016-000015294AA2A491
Pobierz
zawisztheblack +291
Chwalę się - pierwsze auto z salonu. W porównaniu do Grande Punto... nie ma porównania. To jak postawić obok siebie powóz konny i rakietę, zarówno pod względem osiągów jak i wyposażenia. Wiem, że to relatywnie tanie auto, ale dla mnie przeskok przeogromny. Na chwilę obecną jestem zachwycony, jako samochód na dojazdy do pracy (50km dziennie) i jeżdżenie po województwie w promieniu 150km spisuje się idealnie. Zapas mocy z fotowoltaiki sprawia, że śmigam
źródło: IMG_20250816_075032
Pobierz

Pies (5kg) dostał legowisko. 10 minut I zrobił dziurę w tym wytrzymałym materiale. Normalna sprawa, to nie wieczność, a szczeniaki mają ostre zęby.
Tylko że okazało się że w opisie produktu deklarowana grubość pianki to 6 cm, a ja mam 3cm. Przez co obszycie było luźne i stąd ułatwione uszkodzenie przez psa. Generalnie bym nie sprawdzał gdyby nie to że ten to uszkodzil
Napisałem do typa a ten się miga od odpowiedzialności, próbując wymusić brak reakcji. W ogóle olał temat tego że w sumie sprzedał towar niezgodny z opisem.
Na domiar złego nie dał dowodu zakupu , przy czym olewa moje zadanie wysłania tego xD
To jak to jest, towar był niezgodny z opisem(pianka 3 cm zamiast 6cm) jednak uległ uszkodzeniu mechanicznemu. Tylko że te uszkodzenie wynika z niedoróbki w postaci za cienkiej gąbki.
Mogę żądac zwrotu kasy za niezgodność? Czy pobite gary bo powinienem najpierw sprawdzić dopiero potem dawać psu
#prawo #kiciochpyta #handel #januszebiznesu
@vealen0: no właśnie, ułatwione, jakby było 6 to by nie dał rady tego zniszczyć? Stąd ma trochę racji. Trochę jest taka sytuacja naprawdę patowa, rozumiem że towar nie spełnia wymagań i masz rację pod kątem niezgodności, ale jednak doszło do zniszczenia. Sytuacja nie jest jednoznaczna pod katem prawnym.
O to mi się rozchodzi. Że z jednej strony chłop o-----l, szczególnie z potem wynalazlem w internecie multum opinii
@vealen0: w którym miejscu nie jest jednoznaczna? Trudno zeby byla bardziej klarowna.
Zobaczymy co z tego wyniknie, ale coś czuję że to nie koniec przygód z Januszem.
Przypominam że nadal nie mam od niego dowodu zakupu, przy czym zarzeka się że wysłał w mailu ( nie ma nigdzie xD)