Wpis z mikrobloga

Pytanko do osób siedzących w temacie .
Czy Pixel 8 od Google faktycznie jest wadliwy ,grzeje się i ma tragiczna baterie ? Mam stary smartphone Xiaomi i byłem zadowolony ale już czas na zmianę . Nie jestem wymagającym użytkownikiem smartphona. Głównie internet , zdjęcia i standardowe czynności . Wczoraj udało się dorwać Pixel 8 w bardzo dobrej cenie,ale przeglądając Reddita i różne fora trochę zwątpiłem ..... Mnóstwo postów o grzaniu się smartfona, tragicznej baterii i wadliwym ekranie który można naprawić na gwarancji, słabym czytniku link papilarnych itp. Czy znajdę coś lepszego do 2000 zł ? Czy ktoś użytkuje i może coś więcej powiedzieć ? Z góry dziękuję za pomoc 👍
#google #pixel #smartfon #telefony
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

posłuchaj sobie tego typka może pomoże

@Breaking-DAD: @Mkkr Trochę szalone jest dla mnie rozważanie telefonu pod względem spadku wartości, ale problemy z procesorem i w konsekwencji baterią (zakładam, że tak jest) jest już dobrym argumentem.
  • Odpowiedz
@Mkkr: też miałem 9t tylko z dopiskiem pro przez prawie 5 lat i wymieniłem 4 miesiące temu na pixela 7. Raczej nie ma czego się bać, trochę się grzeje, ale zazwyczaj gdy coś się aktualizuje. Używam go głównie do przeglądania neta, więc go jakoś nie nadwyrężam. Ładowanie jest jedynie dłuższe niż w xiaomi, ale raczej starcza mi na cały dzień i ładuje przez noc i tego nie odczuwam (siedzę głównie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Breaking-DAD: Oglądałem tego Norda i jednak na korzyść Pixela przemawiał rozmiar , stwierdziłem że wolę jednak mniejszy telefon .
@tomasiak: Zamówiłem ale mogę zwrócić. Też nie wydaje mi się żeby jakoś mocno grzał się przy normalnym użytkowaniu ale jednak sporo tych opinii. Zależy mi żeby działał bezawaryjne te kilka lat jak mój stary Xiaomi. Dzięki
  • Odpowiedz
@Mkkr: W Pixelach modem od szajsunga jest pewną kulą u nogi. Gdy operujesz na LTE/5G w zwłaszcza w Pixelach 6/7/8 generuje więcej ciepła i pobiera więcej energii względem odpowiedników ze snapdragonem czy mediatekiem. Sam zauważyłem ten problem dopiero gdy zacząłem używać Android Auto lub oglądać YT / przeglądać intensywniej internet poza domem w lecie - wtedy poza ciepłem potrafi już zwolnić ładowanie stron, aplikacji etc.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Ceedzik: Dzięki za odpowiedź. Jako laik jeszcze zapytam czy to grzanie ma jakieś negatywne skutki oprócz ewentualnego zwolnienia funkcjonowania ? Poleciłbyś coś innego na moim miejscu ? Może wstrzymać się i wziąć 9 ? Generalnie mam trochę mętlik ,bo rozmiar i aparat są dla mnie idealne ale czytam ciągle o wadach i zaczynam myśleć czy może zdecydować się na coś innego. Do tego dochodzi podobno wada ekranu w niektórych partiach
  • Odpowiedz
@Mkkr 9 Pro jest świetny, ponieważ zastosowano w nim nieco ulepszony modem, w końcu czytnik ultrasoniczny oraz lepsze chłodzenie w postaci komory parowej, czego poprzednie generacje nie miały, nawet podstawowego heatpipe'a. Ogólnie 9 Pro (jak i XL i Fokd) to model najbardziej bezkompromisowy. Inne telefony, jeśli nie są eksploatowane intensywniej poza zasięgiem Wi-Fi, nie będą miały odczuwalnych problemów. Co do nagrzewania się, jak wspomniałem, wszystko działa wtedy wolniej ładowanie treści etc.,
  • Odpowiedz