Aktywne Wpisy
spirityfree +133
Dawno temu podjęłam dezycję o braku dzieci z różnych powodów.
Przez ten cały czas byłam ze swojego wyboru zadowolona. Nadal jestem i to bardzo. Obserwując ludzi z dziećmi jestem zadowolona jeszcze bardziej
#zwiazki
Przez ten cały czas byłam ze swojego wyboru zadowolona. Nadal jestem i to bardzo. Obserwując ludzi z dziećmi jestem zadowolona jeszcze bardziej
#zwiazki

grubson234567 +323
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

otóż cierpię na ADHD ale o dziwo czasem jestem w stanie się znakomicie skupić na danym "problemie" w kodzie (powiedzmy dodanie nowej klasy) i dopóki go nie rozwiążę potrafię i parę godzin nad nim siedzieć ze skupieniem, problem który mam to to że od razu po tym jak załatwię ten problem choćby trwało to 10 minut, kod musi momentalnie iść w odstawkę (ZAWSZE!), nie jestem w stanie przejść płynnie do kolejnego problemu
czy to 10 minut czy 3 godziny - pełne skupienie, a potem od razu rozkojarzenie i niemożność kontynuuowania pracy
tak się zastanawiam czy to bardziej jakieś moje niezdrowe nawyki czy jeden z kaprysów ADHD
więc pytanie krótkie: czy masz ADHD i czy też tak masz że po rozwiązaniu problemu musisz od razu przerwę zrobić
obrazek z czatu gpt dla atencji
#programowanie #gamedev #adhd
źródło: adhd
PobierzMnie całość diagnozy i testy PRYWTNIE kosztowała 1500zl. Potem tylko recepta na delikatne tabletki. Oczywiście nierefundowane.
Zacznij od psychologa.
Według mnie zmiana zadania wymaga... nowego myślenia o problemie... nowego podejścia do problemu. Na każdy etap trzeba się "przełączyć". Dla mnie taka przerwa to nic złego a nawet bym powiedział że to zdrowe podejście.
Co robisz w trakcie tych
no właśnie mam jasno zdefiniowany, a to czy wiem to różnie, często tak, dlatego nie wiem na ile gra tu jakiś wyrobiony odruch pawłowa a na ile ADHD, stąd te pytanie
@Sinti: to chyba wszyscy tak mają :) Trzeba coś zjeść, coś wypić, wstawić pranie itp. a i pokusa na jakieś pierdoły w internecie jest wielka :) Wszytko rozprasza.
Stałym punktem w różnych tematach wokół programowania jest temat produktywności. Wydaje mi się że nie bez
tak dla kontrastu tylko wspomnę:
ja właśnie na odwrót mogę mielić coś godzinami, ale no właśnie jak już zmielę to jakbym wrócił z długiej podróży (nawet jak trwała 15 minut) i nie miał już siły nawet skoczyć do
wklejasz jakiś gunwo link który linkuje do dalszych artykułów które linkują do kolejnych KTÓRE SIĘ PRZYCHYLAJĄ DO TEGO ŻE ADHD ISTNIEJE a wypowiedź doktura tylko jako inny punkt widzenia podają
powiedz mi że nie masz pojęcia o czym mówisz nie mówiąc że nie masz pojęcia o