Aktywne Wpisy

proweniencja +312

"broniłbym tego państwa gdyby było warte bronienia" to ogromny cope który ciagle przewija się na wykopie
mieszkałem w kilku krajach i Polska jest najlepszym z nich
-jest bezpieczna
-jest mnóstwo uczelni na które łatwo się dostać
-pkb z--------a jak p------e
mieszkałem w kilku krajach i Polska jest najlepszym z nich
-jest bezpieczna
-jest mnóstwo uczelni na które łatwo się dostać
-pkb z--------a jak p------e

otóż cierpię na ADHD ale o dziwo czasem jestem w stanie się znakomicie skupić na danym "problemie" w kodzie (powiedzmy dodanie nowej klasy) i dopóki go nie rozwiążę potrafię i parę godzin nad nim siedzieć ze skupieniem, problem który mam to to że od razu po tym jak załatwię ten problem choćby trwało to 10 minut, kod musi momentalnie iść w odstawkę (ZAWSZE!), nie jestem w stanie przejść płynnie do kolejnego problemu
czy to 10 minut czy 3 godziny - pełne skupienie, a potem od razu rozkojarzenie i niemożność kontynuuowania pracy
tak się zastanawiam czy to bardziej jakieś moje niezdrowe nawyki czy jeden z kaprysów ADHD
więc pytanie krótkie: czy masz ADHD i czy też tak masz że po rozwiązaniu problemu musisz od razu przerwę zrobić
obrazek z czatu gpt dla atencji
#programowanie #gamedev #adhd
źródło: adhd
Pobierzżartowałem, ale leki i n-------i w przypadku ADHD to jedno i to samo, różnica taka że lekarz ma zawsze pełny asortyment i da ci 100% czysty towar w tabletkach (czasem ze spowolnionym uwalnianiem)
Z pewnych powodów 2023 - 2024 nic hobbistycznie nie kodowałam prawie. Może trochę w pracy (nie jestem programistą, ale zamiłowanie do kodowania, połączone z umiejętnością na
tak, grę 2D kompletnie od zera (no może poza jakimiś podstawowymi funkcjami typu wyświetlanie bitmap wiadomo, ale nie opengl chociaż do niego może kiedyś przejdę jak będę chciał dodać jakieś bajery), a raczej silnik który sobie powoli rozwijam i zdobywam
W skrócie język Rust. Stary podręcznik i musiałem już coś dostosować do nowej wersji języka, ale chcę