Wpis z mikrobloga

Dawno temu podjęłam dezycję o braku dzieci z różnych powodów.
Przez ten cały czas byłam ze swojego wyboru zadowolona. Nadal jestem i to bardzo. Obserwując ludzi z dziećmi jestem zadowolona jeszcze bardziej

#zwiazki
  • 246
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 62
@spirityfree odważna decyzja. Życie bez dzieci jest inne. Czy gorsze? To n tylko i wyłącznie zależy od systemu wartości i charakteru. Są ludzie którzy tego nie czują, i ok. Inni, jak ja, bez dzieci sobie życia nie wyobrażają.

Jeżeli nie masz kotów i psów w domu, to oznacza że należysz do tych autentycznych ludzi, którzy rzeczywiście nie potrzebują towarzystwa. Jeżeli masz zwierzaki, cóż... Erzac.
  • Odpowiedz
  • 34
@saib75: to, że nie chce się mieć dzieci nie oznacza, że nie potrzebuje się towarzystwa.
Psów i innych zwierząt do dzieci bym nie porównywała. To inny kaliber opieki i odpowiedzialności.
  • Odpowiedz
@spirityfree: mam 31 lat i mam to samo. Nie, nie próbuję udowodnić sobie na siłę, że jest mi lepiej. Ale patrząc na niektórych moich znajomych i ich codzienność, to tak, jest mi lepiej bez dzieci, a byłoby gorzej z nimi.

• Odpowiedz
@spirityfree: ponad 25 lat na karku z podobną decyzją. Ilość rzeczy wszelakich jakie sobie w ten sposób oszczędziłem i zaoszczędziłem jest totalnie bez porownania z niczym. A i świata trochę dzięki takiej decyzji można zobaczyć i doświadczyć wielu ciekawych aktywności ( ͡ ͜ʖ ͡). To się chyba nazywa absolutna wolność?
  • Odpowiedz
@spirityfree w sumie to p------e. Przeglądałem twoj profil i 99% wpisow dotyczy związków i dzieci. Większość ma negatywny wydźwięk. Szczęśliwi ludzie w mojej ocenie skupiają sie na swoich pasjach i zainteresowaniach a nie na pasji do nieposiadania dzieci xd
  • Odpowiedz