Wpis z mikrobloga

Jedną z najgorszych rad jakie słyszy młody facet obecnie jest, aby nie zaprzątał sobie głowy kobietami, tylko rozwijał się i dążył do sukcesu zarabiając hajs.
Brzmi logicznie, ale to kompletna bzdura.
Po pierwsze jakie kobiety przyjdą, gdy juz osiągniesz sukces? Ile czasu zajmie Ci, abyś go osiągnał?
Przyjdą gold diggerki i inne słabego sortu latawice, ktore będzie interesować jakie masz zasoby mając Cie gdzieś jako osobę. Gdzie one były gdy startowałeś?
Nagle pojawią się na mecie, podane wszystko na tacy, a Ty z tego się cieszysz?
To porażka życiowa i zmarnowane najcenniejsze lata jakie miałeś.
Relacje z kobietami to umiejętność życiowa, którą rozwijasz całe życie. Im lepiej je rozumiesz tym jest łatwiej w relacjach.
Pieniądze będą Ci tylko przeszkadzać w zdobyciu miłości życia. Będzie Cie kusiło zawsze rozwiązywać problemy rzucając w nie pieniędzmi. W dodatku będziesz miał z tyłu głowy, ze jak masz pieniądze to zawsze możesz "kupić" sobie towarzystwo.
W efekcie nie nauczysz się niczego o kobietach, zostaniesz oskubany, wykorzystany. Przez jakąś sprytną julke i wyrachowaną lisicę, a na końcu stracisz majątek w rozwodzie.
Wiele jest takich przypadków.
Wiec tak rozwijaj się ale jednocześnie ucz się kobiet, poznawaj je. Nie zakładaj, ze problemy z kobietami rozwiążą się same bo masz pieniądze.

#zwiazki #tfwnogf
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przyjdą gold diggerki i inne słabego sortu latawice, ktore będzie interesować jakie masz zasoby mając Cie gdzieś jako osobę.

@FajnyTypek: życie nie jest takie czarno-białe a ludzie są bardzo różni
  • Odpowiedz
Nie chodzi o ty by skupić się na karierze ani by skupić się tylko na związkach. Chcesz być szczęśliwy w życiu to każdy jego aspekt musisz rozwijać w miarę równomiernie. Inaczej zawsze czegoś Ci będzie brakować lub będziesz odczuwać, że jesteś do tyłu względem innych.
  • Odpowiedz
@FajnyTypek ja mam jedną radę która usłyszałem od swojego dziadka jak wchodziłem w dorosłość, to autentyk. Trzymaj wagę :) każdy normalny sobie dopowie żeby po prostu dbać o siebie.
  • Odpowiedz
@oddalenie ale macie spaczoną wizję :)
Dużo rzeczy się liczy. Wygląd czy majątek pozwoli ułatwi pierwsze kontakty ale to osobowość i jej i Twoja decyduje w 95% o udanym związku, o przyszłości itd. można bez majątku i wyglądu mieć udany związek. Ale nie będziesz miał udanego związku cjodzbyś był najblgatszy czy najpiękniejszy bez osobowości. A przez związek mówię o wspieraniu sie, rozmowach o wszystkim, miłości, uczuciach, braku wstydu, chęci spędzania ze
  • Odpowiedz
@FajnyTypek: dlatego najlepiej zabierać się za podryw na studiach gdy jesteś gołodupcem, ewentualnie gdzieś dorabiasz sobie w weekendy albo po zajęciach. Tak samo partnerka - widzisz czy ciągnie hajs od starych ile wlezie czy coś stara się swojego ogarnąć. Te które próbowały coś tam pracować na studiach na swoje zachcianki okazywały się mieć najbardziej równo pod sufitem i najlepiej rokowały. No chyba że lekarski i inne kierunki, gdzie się praktycznie
  • Odpowiedz
Będąc samemu łatwiej sie dorobić, tj. zaryzykować. Związek to ogranicza, ma też swoje wymogi co do czasu i komfortu. Będąc samemu można tymczasowo odłożyć niektóre potrzeby. Gorzej gdy i tak nie wyjdzie.

@kishibashi: to nie związek ogranicza, tylko ludzie w związku. Bardzo dobry test dla partnera i związku gdy budujecie swoje sukcesy, albo tylko jedna strona wtedy poznajemy z kim jesteśmy.
  • Odpowiedz
@kishibashi: przeciwnie. Żyję już trochę na tym padole i mam wiele związków i wiele kresów samotności za sobą. Jak jestem sam, to rozwijam swoje pasje, zajmuje się umilaniem czasu, ale będąc w związku z odpowiednią osobą dopiero mam motywację, żeby iść do przodu. Jak masz wsparcie drugiej osoby, masz pewność, że w razie porażki ona ci pomoże, że ci kibicuje i zachęca do ryzykowania i brania byka za rogi to
  • Odpowiedz
Brednie czerwono-czarno pigułkowe są po prostu szkodliwe i powinny być zakazane tak samo jak feminizm.
Najważniejsze w życiu każdego mężczyzny, to być wybranym przez dobrą witaminę, wtedy możesz w pełni rozwinąć się jako mężczyzna, a ona może być w pełni kobietą.
Dlatego dzisiaj z powodu tego prania mózgu młodym ludziom, tak trudno zbudować relacje, chcą wskakiwać do rozpędzonego pociągu, pomijając cały etap wsiadania i rozpędzania, pokonywania trudności, całego docierania się, tylko wjechać
  • Odpowiedz