Aktywne Wpisy

vieniasn +92
zakup erfajera był genialny
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani

arinkao +181
Żeberka teriyaki (najlepsze na świecie), ziemniaki i sałataka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem

źródło: zeb
Pobierz
Głośno było ostatnio o tym jak Grok (AI stworzone przez Muska) odpowiada na pytania w stylu
"Kto jest największym siewcą dezinformacji na X / twitterze?"
Grok: "Elon Musk".
Jeszcze wczoraj to testowałem wielokrotnie i prawie zawsze odpowiedzią groka był 'Elon Musk' (prawie, bo raz odpowiedział mi 'Donald Trump' xD). Dziś już przestało to działać i odpowiada dość generycznym tekstem w stylu nie mogę odpowiedzieć na to pytanie. Jednakże da się podejrzeć tok myślenia Groka i tam czarno na białym widać że AI dostało instrukcję by pomijać wszelkie źródła mówiące o Musku / Trumpie negatywnie. Wolność słowa pełną gębą!
Tu link do całej konwersacji:
https://x.com/i/grok/share/fov27TB0Zn9jH5ZYIV70nTqN2
#elonmusk #sztucznainteligencja #ai #usa
źródło: musk_cenzura
PobierzNo to już nie xD
"the instructions say to ignore..."
Dlaczego Musk kupił twittera.
Pierwszy powód to:
1.Wolność słowa – Musk wielokrotnie krytykował Twittera za ograniczanie swobody wypowiedzi i cenzurę. Twierdził, że chce, aby platforma była bardziej otwartym forum do debat.
Zapytałem się
https://old.reddit.com/r/OpenAI/comments/1iw8eok/elon_musk_is_trying_to_censor_grok_3_which_the/
źródło: temp_file7327837620320249942
Pobierz@DJUltraWies: to jest tak zwany reasoning. Tradycyjnie LLMy działają na tej zasadzie, że generują kolejne słowo na podstawie tego co zostało napisane przez ciebie jak i LLM do tej pory. W trybie reasoningu przed konkretną odpowiedzią LLM gada sam ze sobą. Dzięki temu ostateczna bazuje na większym kontekście i odpowiedzi są lepsze. Z wad to jest to dużo wolniejsze i