Aktywne Wpisy

ly000 +103
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
mlody_sarmata_ +439
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Peryferyjne wsie i miasta powiatowe położone z dala od dużych aglomeracji nie mają żadnych perspektyw.
Trzeba myśleć o przeprowadzce, bo za jakiś czas nie będzie szło tam sprzedać nieruchomości za sensowną cenę.
Z kolei obwarzanki i miasta powiatowe położone niedaleko dużych metropolii przetrwają i będą się rozwijać.
no to na co czekaja, niech przyejzdzaja?.... a bo to sie finansowo nie spina, ok, zapomnialem ;)
No
@PrawnydoRadca:
Można ratować część mniejszych miejscowości, ale na pewno nie jakieś peryferyjne umieralnie, bo to walka z wiatrakami.
Gość napisał sensownie, że jest chory, że go boli i że lekarze powinni coś zrobić, a oni zamiast coś konstruktywnego to mówią że jest nieuleczalnie chory i sugerują hospicjum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A cały problem polega na tym że jak już wpadniesz w taką spiralę to nie ma z niej wyjścia bo jest to samonapędzający
To się zgadza w 100%, dlatego trzeba brać pod uwagę różne opcje w tym
Komentarz usunięty przez autora