Aktywne Wpisy
TheDziobaker +21
Ja już straciłem nadzieję. Chiny wygrywają w absolutnie wszystkim. W ciągu 15-20 lat nie lat nie zostanie technologia której Chiny nie będą miały opanowanej. USA będą wstanie konkurować ale Europa stanie się biednym skansenem. Chińczyk będzie bogatszy od Europejczyka.
I żeby nie było: Polska bez UE nie poradzi sobie wcale lepiej.
#chiny #geopolityka
I żeby nie było: Polska bez UE nie poradzi sobie wcale lepiej.
#chiny #geopolityka

wybryk_natury +49
Nie było mnie trzy dni w mieszkanku i zrobiło się rześko
źródło: att.FGM_c6BwnlR2rM1f5M9c3gs6kYM-x646YttB0rKIF54
Pobierz

źródło: temp_file8828215431554081046
PobierzPaństwo, jako emitent pieniądza, wcale nie potrzebuje podatków, żeby się utrzymać - braki może sobie po prostu wydrukować, co doskonale było widać (nie tylko w Polsce, ale na całym świecie) podczas pandemii COVID. To jest mniej więcej tak jak to mówił Urban - "rząd się zawsze wyżywi", ale jeszcze bardziej -
@Moth_x: rozumiem, że po wprowadzeniu tego podatku, państwo obniży inne podatki, prawda?
@JanTrajbal2 Komunizm xd dlaczego mam wrażenie że masz bardzo mętne pojęcie co to słowo znaczy. Tylko nie sprawdzaj jakie zdanie o rentierach mieli ojcowie kapitalizmu bo wylysiejesz od tego jakie to komuchu XD
Nie, ja sobie zostawie
@jamajskikanion: to nie jest argument hiperboli, to nawet nie jest argument a zwykła predykcja. Można się z nią zgadzać lub nie. Moim zdaniem jeśli już ruszy maszyna urzędnicza i będzie ściągany podatek od 3 nieruchomości to kwestią czasu jest jego rozszerzenie na wszystkie, wzorem innych krajów które taki podatek mają. Zwłaszcza, że już teraz nie brakuje głosów by taki podatek wprowadzić dla każdej