Wpis z mikrobloga

Zaledwie 1115 ankiet do projektu ustawy o ujawnieniu cen przez deweloperów. Na wykopie szybko poszło w gorące, a spędzić kilka minut by wypełnić, to nikogo. Hołownia zrobił sporo dla społeczeństwa obywatelskiego. Prostą platformę do ankiet, gdzie głosujemy czy jesteśmy tak albo nie. I nikogo. A potem wykop będzie narzekać i robić memy, żepolitycy nie słuchają naszego głosu i wprowadzają dopłaty dla deweloperów. Nasz głos to zaledwie 1115 ankiet, z X może być od osób deweloperskich, że ujawnienie cen to zły pomysł. I cyk odrzucenie ustawy. A wykop wyrazi wielkie oburzenie i zdziwię, ale jak to nie słuchają obywateli. Lobby deweloperów! PSL deweloper! Ankieta jest do 23.02. Weź się ogarnij i zrób ankietę. To serio kilka minut... Jak nie, to nie masz prawa potem krytykować KO, PiS i PSL że odrzucili. Mogą odrzucić bo mają dobrą podkładkę, że promil Polaków chcę ujawnienia cen.

https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=KONSULTACJE_PROJEKTY&NrKadencji=10&Wsk=T

#nieruchomosci #polska #polityka
N331 - Zaledwie 1115 ankiet do projektu ustawy o ujawnieniu cen przez deweloperów. Na...

źródło: 1000110977

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@N331 problem jest taki że trzeba poświęcić dużo czasu żeby dobrze przeanalizować treść.
Otworzyłem ankietę i są pytania czy się zgadzasz czy nie.
Tylko nie wiem czy zgadzam się, że powinny być te ceny czy zgadzam się, że nie powinno ich być.
Trzeba potem usiąść i poświęcić czas żeby sprawdzić na co się odpowiada.
  • Odpowiedz
"problem jest taki że trzeba poświęcić dużo czasu żeby dobrze przeanalizować treść.
Otworzyłem ankietę i są pytania czy się zgadzasz czy nie."

@Crazy_summer: nieprawda, jak ktoś umie czytać to wystarczy mu jakieś 20 minut
  • Odpowiedz
@Crazy_summer: no sorry, że wypowiedzenie się w sprawie zmian, w prawie 40mln kraju, nie da się załatwić na kiblu, w przesuwając ustawę w lewo lub w prawo jak w tinderze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

można wysłać maila do sejmu aby zrobili wersję taką na kibel ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@json-derollo wystarczy żeby ankieta była bardziej szczegółowa żebym wiedział na co odpowiadam. Chyba to że trzeba przeskakiwać między pdf a ankietą zniechęca.
Wystarczy żeby ankieta była:
-Czy zgadzasz się że każdy developer powinien mieć na stronie podaną cenę mieszkania.

Wtedy wszystko jest jasne i można poświęcić więcej czasu, ale idzie to sprawnie, wiem na co odpowiadam i nie skaczę po plikach.
Chyba łatwość odpowiedzenia na pytania powoduje niską frekwencję. Każdy odkłada
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@json-derollo: nie no, to pierwsze pytania są kluczowe. Potem masz domyślą odpowiedz. No i nic nie musisz pisać. Kilka minut. A ustawę przeczytałeś?
  • Odpowiedz
. A potem wykop będzie narzekać i robić memy, żepolitycy nie słuchają naszego głosu

@N331: ostatnio w pierwszym głosowaniu odrzucili propozycje podpisana z imienia i nazwiska przez ponad 200tys obywateli więc wszyscy wiedzą jak potraktują internetowa ankietę.
  • Odpowiedz
no sorry, że wypowiedzenie się w sprawie zmian, w prawie 40mln kraju, nie da się załatwić na kiblu, w przesuwając ustawę w lewo lub w prawo jak w tinderze

@json-derollo: a powinno się dać ( ͡ ͜ʖ ͡)
posłowie i tak nie wiedzą za czym głosują więc dlaczego ja nie mogę sobie 3 kliknięciami tego ogarnąć ()
  • Odpowiedz
@N331: niedawno wypełniałam jakaś inną ankietę dotyczącą ustawy i mi się kojarzy że właściwie tam prawie nic nie trzeba zaznaczać xD można się rozpisać tylko. Jakby komuś się chciało poszukać to była ustawa o strefach płatnego parkowania, typek który to udostępniał (jakiś aktywista) wstawiał tam instrukcje jak wypełnić. Szukałam u siebie ale nie mogę znaleźć.
  • Odpowiedz
@Sinsenn: ej właśnie ją wypełniłam, zależy jak bardzo dokładnie chcecie się odnieść do projektu, ale zdecydowanie da radę wyrazić swoje poparcie siedząc na kiblu, szybko to idzie xD
  • Odpowiedz
@N331:

spokojnie to pierwszy dzień, dopiero, ja dzisiaj jestem cały dzień poza domem i w weekend zrobię

ale tak, podawać dalej do znajomych

Poza tym może i 1500 ankiet tylko, ale to i tak x5 więcej niż druga najpopularniejsza XD
  • Odpowiedz