Wpis z mikrobloga

Zaledwie 1115 ankiet do projektu ustawy o ujawnieniu cen przez deweloperów. Na wykopie szybko poszło w gorące, a spędzić kilka minut by wypełnić, to nikogo. Hołownia zrobił sporo dla społeczeństwa obywatelskiego. Prostą platformę do ankiet, gdzie głosujemy czy jesteśmy tak albo nie. I nikogo. A potem wykop będzie narzekać i robić memy, żepolitycy nie słuchają naszego głosu i wprowadzają dopłaty dla deweloperów. Nasz głos to zaledwie 1115 ankiet, z X może być od osób deweloperskich, że ujawnienie cen to zły pomysł. I cyk odrzucenie ustawy. A wykop wyrazi wielkie oburzenie i zdziwię, ale jak to nie słuchają obywateli. Lobby deweloperów! PSL deweloper! Ankieta jest do 23.02. Weź się ogarnij i zrób ankietę. To serio kilka minut... Jak nie, to nie masz prawa potem krytykować KO, PiS i PSL że odrzucili. Mogą odrzucić bo mają dobrą podkładkę, że promil Polaków chcę ujawnienia cen.

https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=KONSULTACJE_PROJEKTY&NrKadencji=10&Wsk=T

#nieruchomosci #polska #polityka
N331 - Zaledwie 1115 ankiet do projektu ustawy o ujawnieniu cen przez deweloperów. Na...

źródło: 1000110977

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wujek_stiopa: no i cpk powstanie, z czym problem? Do kosza poszedl jakis pisowski "tak dla cpk" który nic nie wnosił do tematu tylko zamieszanie. To ze centralny port powstanie wiadomo ale nie w kształcie zaproponowanym przez poprzedni rzad
  • Odpowiedz
@N331: coś mi tu śmierdzi "do dnia sprzedaży ostatniej nieruchomości lub jej części objętej przedsięwzięciem deweloperskim lub zadaniem inwestycyjnym". Wyczuwam duże pole do popisu interpretacji.
  • Odpowiedz
@N331:

Po zakończeniu konsultacji społecznych projektu ustawy, uwagi i komentarze dotyczące poszczególnych artykułów projektu ustawy będą publikowane w Systemie Informacyjnym Sejmu, wraz z imieniem i nazwiskiem autora lub nazwą podmiotu, w imieniu którego zostały zgłoszone.

Czyli deweloperzy będą mieli moje imię i nazwisko? Chyba niektórzy mieli już pogróżki. Że taki np. @mickpl się nie boi tyle o tym pisać. Ale jest chociaż trochę anonimowy i dlatego nie chciał wziąć
  • Odpowiedz