Wpis z mikrobloga

Zaledwie 1115 ankiet do projektu ustawy o ujawnieniu cen przez deweloperów. Na wykopie szybko poszło w gorące, a spędzić kilka minut by wypełnić, to nikogo. Hołownia zrobił sporo dla społeczeństwa obywatelskiego. Prostą platformę do ankiet, gdzie głosujemy czy jesteśmy tak albo nie. I nikogo. A potem wykop będzie narzekać i robić memy, żepolitycy nie słuchają naszego głosu i wprowadzają dopłaty dla deweloperów. Nasz głos to zaledwie 1115 ankiet, z X może być od osób deweloperskich, że ujawnienie cen to zły pomysł. I cyk odrzucenie ustawy. A wykop wyrazi wielkie oburzenie i zdziwię, ale jak to nie słuchają obywateli. Lobby deweloperów! PSL deweloper! Ankieta jest do 23.02. Weź się ogarnij i zrób ankietę. To serio kilka minut... Jak nie, to nie masz prawa potem krytykować KO, PiS i PSL że odrzucili. Mogą odrzucić bo mają dobrą podkładkę, że promil Polaków chcę ujawnienia cen.

https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=KONSULTACJE_PROJEKTY&NrKadencji=10&Wsk=T

#nieruchomosci #polska #polityka
N331 - Zaledwie 1115 ankiet do projektu ustawy o ujawnieniu cen przez deweloperów. Na...

źródło: 1000110977

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Weź się ogarnij i zrób ankietę

@N331: Daj link do jakiegoś normalnego serwisu gdzie nie muszę się logować w żaden sposób to zrobię. Jak nie, to nie masz prawa mówić kogo mogę krytykować, a kogo nie.
  • Odpowiedz
Wiesz, bo problem "nie stać mnie na mieszkanie od developera" naprawdę dotyczy tylko wyłącznie małego odsetka obywateli. Ci których to boli - wylewają gorzkie żale w internecie, a reszta... A reszta ma to w dupie i jakoś ogarnia. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@N331: dzięki za motywację, bo jakoś cały czas odkładałem.
A do wszystkich, co piszą, że olaboga trzeba coś czytać i jeszcze rozumieć, "nie no tyle to nie", nie mam dla was dobrych wieści. Pewnie miescicie sie w 40% osob, ktore nie rozumie tekstu pisanego. Chcecie społeczeństwa obywatelskiego to macie. To tak nie działa jak na tiktoczku, że 15s i koniec skupienia.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
To jest mało? inne ankiety mają po 20, 15 odpowiedzi. To ma już 2,8k.

@fuuYeah: moim zdaniem tak, patrząc jakie liczby generuje temat nieruchomości na wykopie, iksie i Facebooku. Ba, nawet na YT, TT i Insta. To są mega duże zasięgi. Moim zdaniem powinno być 10k ankiet.

dzięki za motywację, bo jakoś cały czas odkładałem.

A do wszystkich, co piszą, że olaboga trzeba coś czytać i jeszcze rozumieć, "nie no tyle to nie",
  • Odpowiedz
@N331 dzięki miras. Nie wiedziałem, że są tak proste i bezpośrednie możliwości wpływu na projekty ustaw.
Oczywiście mam nadzieję, że ktoś to czyta.
  • Odpowiedz