Aktywne Wpisy
Dawul +150
Ja nie wiem co jest z tymi ludźmi nie tak.
Coraz więcej wpisów na wykopie w gorących, w których dorośli 30latkowie żalą się jak 10letnie dzieci, że nie wyszło im w życiu, bo rynek nieruchomości, rynek matrymonialny wszystko be.
Aha no i oczywiście muszą to wplątać dzietność. Gdyby mieszkania były po 5 zł to dzieci by się rodziło na potęgę xD.
O
Coraz więcej wpisów na wykopie w gorących, w których dorośli 30latkowie żalą się jak 10letnie dzieci, że nie wyszło im w życiu, bo rynek nieruchomości, rynek matrymonialny wszystko be.
Aha no i oczywiście muszą to wplątać dzietność. Gdyby mieszkania były po 5 zł to dzieci by się rodziło na potęgę xD.
O
MorDrakka +425
Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne marzenia. Zrobiłem prawo jazdy na motocykl, kupiłem motocykl i pojechałem nim na wycieczkę po Europie.
Przejechałem w ten sposób 5000 km, a sama wycieczka trwała 52 dni.
W ten sposób odkryłem nowy dla mnie sposób podróżowania i bardzo mi się taka forma podoba oraz chcę więcej
#chwalesie #motocykl #motocykle #marzenia #podroze
Przejechałem w ten sposób 5000 km, a sama wycieczka trwała 52 dni.
W ten sposób odkryłem nowy dla mnie sposób podróżowania i bardzo mi się taka forma podoba oraz chcę więcej
#chwalesie #motocykl #motocykle #marzenia #podroze
Podsumowałem kilka kwestii związanych z testosteronem i dietą:
- Procentowy udział białka w diecie jest silnie odwrotnie skorelowany ze stężeniem testosteronu. Wniosek: Jeśli nie chcesz doświadczyć spadku testosteronu, lepiej nie przesadzaj z produktami proteinowymi.
- Stężenie testosteronu było również dodatnio skorelowane z procentem tłuszczu w diecie. Warto zaznaczyć, że średnia wartość tłuszczu w diecie badanych wynosiła 23% czyli była relatywnie niska. Wniosek: Bezpieczniej jest trzymać tłuszcz na umiarkowanym, nie zbyt niskim poziomie. 20-25% wydaje się rozsądną wartością.
- Znaczny wpływ na poziom testosteronu mają nasycone i jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Wniosek: Tak jak wyżej, nie warto obcinać tłuszczu zbyt nisko.
- Wbrew powtarzanemu mitowi nie znaleziono statystycznie istotnego związku między testosteronem, a cholesterolem. Wniosek: Nie musisz dostarczać cholesterolu z dietą w celu syntezy testosteronu. Twój organizm produkuje go wystarczająco dużo. Spójrzmy na liczby. Średnie stężenie testosteronu wynosi około 20 ng/dl [2], tym czasem referencyjna wartość dla cholesterolu to <200 mg/dl, czyli 10 000 x więcej. Przy tak ogromnej różnicy nie ma możliwości, żeby wahania cholesterolu miały wpływ na testosteron.
- Stosunek białka do węglowodanów jest silnie odwrotnie skorelowany ze stężeniem testosteronu. Oznacza to, że jeśli w Twojej diecie jest dużo białka i jednocześnie mało węglowodanów to powinieneś się spodziewać spadków testosteronu.Wniosek: Silny cios w diety niskowęglowodanowe (w tym Paleo), gdzie ten stosunek jest bardzo wysoki.
Całość i bibliografia na: http://www.sci-fitness.pl/2014/05/pascal-flickr.html
#dieta #nauka #silownia #testosteron #trening #weganizm #wegetarianizm
Doświadczony zawodnik na zero może wychodzić przy 1,4 i mniej.
@Strzalka: Dzięki! :)
@Khaine: Na tym polega dowcip, że wcale nie trzeba tyle tego białka ładować.
Masz dwóch chłopów. Jeden waży 80 kg a drugi 100 kg.
Tylko że ten co waży 80 kg ma 10% BF a ten co waży 100 ma 28% BF. Więc realnie ten co waży 80 kg ma 72 kg masy wykazującej zapotrzebowanie na białko. Ten co waży 100 kg ma dokładnie tyle
Tak samo w sumie nigdy w tych badaniach związanych z zapotrzebowaniem nie podają ile BF mieli poddani badaniu. Czy to były świniaki upasione czy wytrenowani atleci po
@DamianParol: Nie do końca. DIeta wysokotłuszczowa jest niskowęglowodanowa, a przyrost testosteronu jest większy niż przy tzw. diecie standardowej.
Wnioski z tych dwóch badań są inne, Nie kojarzę lepszych publikacji na ten temat, ale jeśli je znasz to chętnie się