Wpis z mikrobloga

Dwie godziny temu znaleźli mojego sąsiada na sznurze. Chłop lat 36, mechanik, zostawił żonę i trójkę dzieci. To była jego druga próba, tym razem udana.
A dwa tygodnie temu brat mojego współpracownika też zawisnął.

Dla #p0lka pomoc i wsparcie, dla chłopa sznur (,)

#samobojstwo #ehhhhhhhhhhhhh
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tylko po co sprowadzał kolejne dzieci jak zamierzał to zrobić, powód znasz ?

@obibok69: a ty powód znasz? Dlaczego zakładasz że zamierzał to zrobić przed urodzeniem dzieci?
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker:

A skąd wiadomo, że chodziło o płeć?

Nie ma to znaczenia, bo ponoć się to nie dzieje i mógł tam pójść i otrzymać pomoc. Poszedł i nie otrzymał.

Ale kto każe? Dlaczego przejmujesz się gadaniem obcych ludzi, którzy nic o Tobie nie wiedzą i nie przeżyją życia
  • Odpowiedz
Chłop z myślami S dostanie od społeczeństwa kopa w dupę, a kobieta dostanie atencję.

@tomilipin: a od kogo dostajecie kopa w dupę i od kogo kobieta dostaje atencję? pretensję do innych chłopów, że ci jeszcze d--------ą zamiast pomóc.

a właśnie - pomogłeś sąsiadowi czy miałeś go w dupie?
  • Odpowiedz
Dwa tygodnie temu 27 letni Łukasz z małej wsi też się wylogował uderzając autem w drzewo z dużą prędkością, oczywiście specjalnie.
  • Odpowiedz
Nie ma to jak wciągać wojnę płci do tego... Kobiety są dla siebie wzajemnie oparciem. Mężczyźni traktują płacz i zwierzanie się jako niemęskie i pedalskie. Sami sobie zgotowaliście ten los. Przykre.

@gdziesomojeokulary: Ta, bo jak by sobie popłakał to by nagle było mu lepiej i by się nie zabił xD
  • Odpowiedz
@gdziesomojeokulary to nie zupełnie tak.
My nie „klepiemy się tak często po plecach”, bo faktycznie to jest „niemęskie”-dla Was kobiet.
My na swój sposób możemy to sobie wytłumaczyć, ale Wy podświadomie tracicie do nas szacunek.
W ogóle jest potwierdzone badaniami, że cały nas „sprawdzacie” pod kątem męskości.
Nieliczne są kobiety, które wiedzą takie rzeczy i biorą to na logiczny umysł, ale ostatecznie i tak wygrywa ten „gadzi” umysł
  • Odpowiedz
@tomilipin: Aż mi się przypomniało z dzieciństwa, jak w podstawówce byłem. Na jednej drodze jak się do szkoły szło (a ta droga to duża nie jest - małe miasteczko) seria takich przypadków jeden ojciec po drugim. I właśnie po 30 przed 40. Głośno o tym było.

Generalnie to był szok dla nas dzieciaków, bo pierwszy ojciec to z takiego bogatego domu dość i dosłownie wszyscy w szkole znali/kojarzyli jego syna,
  • Odpowiedz
Mężczyźni traktują płacz i zwierzanie się jako niemęskie i pedalskie. Sami sobie zgotowaliście ten los. Przykre.

@gdziesomojeokulary: nie, to kobiety uważają takie zachowania mężczyzn za odpychające, odstręcza je słabość.

Gdyby kobiety uważały płacz czy zwierzania się mężczyzn za atrakcyjne czy chociaż neutralne, to mężczyźni nigdy by tego sami nie uznali za niemęskie ani pedalskie. Jest uznawane za niemęskie i pedalskie dokładnie dlatego właśnie, że odstrasza kobiety, a nawet jeśli dla
  • Odpowiedz
@Nemayu: Tylko że ten problem społeczny to efekt właśnie zachowań samych mężczyzn

@sylwke3100: no właśnie nie. Znaczy mężczyźni to propagują ale źródło jest w tym jak kobiety postrzegają mężczyzn.

Jak to sobie niby wyobrażasz, czy gdyby facet który otwarcie mówi o swoich słabościach, emocjach, problemach miał branie u kobiet, to obelgi ze strony innych mężczyzn wobec takich zachowań
  • Odpowiedz
@gdziesomojeokulary: taaa to tylko mężczyźni tak traktują innych mężczyzn zapomniałem. Poczytaj sobie co kobiety sądzą o męskim płaczu i depresji i dopiero potem pisz ckliwe bzdury na wykopie
  • Odpowiedz
Sami sobie zgotowaliście ten los. Przykre.

@gdziesomojeokulary: już miałem dawać plusa ale przeczytałem do końca i XDDDD Jest wręcz przeciwnie, przy moich przyjaciołach nie boję się okazywać słabości ale jak tylko okażę słabość w pobliżu kobiety to momentalnie da się odczuć jej panikę wymieszaną z pogardą.
  • Odpowiedz
@szpongiel Bzdura bo to w naszej kulturze faceci od wieków wyznaczali trendy, zachowania. Nadawali też prawa, przywileje i statusy innym w tym mężczyznom.

Dodatkowo najprostszym przykładem jest fala w wojsku czyli pokazywanie wewnętrznie wyższości faceta nad facetami bez udziału kobiet i nawet ich wiedzy.

A to że kobiety wyznaczają co jest niemęskie wynika z tego że faceci do dziś rękami i nogami boją się poruszać tego tematu.
  • Odpowiedz
My nie „klepiemy się tak często po plecach”, bo faktycznie to jest „niemęskie”-dla Was kobiet.

Także to kobiety mężczyznom zgotowały ten los. I jeszcze odwracacie kota ogonem pod przykrywką udawanej troski. Obłudne i dwulicowe.

@TellurowyAndrzej: @szpongiel macie aż tak słabe poczucie własnej wartości, że olejecie kolegę w potrzebie, żeby jakaś kobieta nie uznała was za niemęskiego? grubo xD poza tym co, wszystko robicie na oczach kobiet? "sorry mateusz, ale
  • Odpowiedz
Bzdura bo to w naszej kulturze faceci od wieków wyznaczali trendy, zachowania. Nadawali też prawa, przywileje i statusy innym w tym mężczyznom.

Dodatkowo najprostszym przykładem jest fala w wojsku czyli pokazywanie wewnętrznie wyższości faceta nad facetami bez udziału kobiet i nawet ich wiedzy.

@sylwke3100: to nie jest bzdura. Już napisałem, że faceci to propagują, owszem. Ale źródłem jest jak widzą facetów kobiety. To są tysiące lat ewolucji. To co pociąga samice przeważa
  • Odpowiedz
tylko po co sprowadzał kolejne dzieci jak zamierzał to zrobić, powód znasz ?

@obibok69: poza tym że większość ludzi na świecie jest z wpadki, to często jest tak że baba specjalnie zrobi tak żeby zaciążyć mimo że facet nie chce. Może bylli pijani że nie pamiętają, może sama z kondoma sobie invitro zrobiła xd. Skąd od razu założenie że typ specjalnie chciał dziecko?
  • Odpowiedz