Wpis z mikrobloga

Dwie godziny temu znaleźli mojego sąsiada na sznurze. Chłop lat 36, mechanik, zostawił żonę i trójkę dzieci. To była jego druga próba, tym razem udana.
A dwa tygodnie temu brat mojego współpracownika też zawisnął.

Dla #p0lka pomoc i wsparcie, dla chłopa sznur (,)

#samobojstwo #ehhhhhhhhhhhhh
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomilipin: ja ostatnio pracowałam w facetem który był po próbie. Przed próbą nie wiedział, że na każdy telefon zaufania może zadzwonić ani, że jest taki typowo dla mężczyzn, natomiast w najtrudniejszym momencie zgłosił się do szpitala psychiatrycznego to mu się kazali ogarnąć i wracać do domu. Mało brakowało, a chłopa by wśród nas nie było. System jest do naprawy.
  • Odpowiedz
Dwie godziny temu znaleźli mojego sąsiada na sznurze. Chłop lat 36, mechanik, zostawił żonę i trójkę dzieci. To była jego druga próba, tym razem udana.

A dwa tygodnie temu brat mojego współpracownika też zawisnął.

Dla #p0lka pomoc i wsparcie, dla chłopa sznur (,)

#samobojstwo #ehhhhhhhhhhhhh

@tomilipin Jak to możliwe. Przecież tylko przegrywy na NEET itd mogą mieć problemy a skoro miał
  • Odpowiedz
@tomilipin to, że mnie nie się nie chcę żyć w wieku 37 lat to zrozumiałe. Jestem starym, samotnym dziwolągiem, stroniącym od ludzi. Ale chłop z dziećmi, rodziną, że wybrał sznur to ciężkie do pojęcia. Dupczonko i anal, lizanie cipki u żonki, jakiś sens życia bo dzieci są, dobra robota pewnie powyżej 10k bo mechanik. Nie zrozumiem tego.
  • Odpowiedz
  • 18
@elberet

przekazywania swojej nienawiści do kobiet w internecie

To jest tak abstrakcyjne i absurdalne, że nawet nie wiem jak to skomentować. Faktem jest, że kobietom łatwiej uzyskać pomoc w kryzysie, a od mężczyzny oczekuje się tylko żeby się nie mazgaił i wziął się w garść. Chłop z myślami S dostanie od społeczeństwa kopa w dupę, a kobieta dostanie atencję. No ale dla ciebie to jest nienawiść do kobiet. Ja p------e, szkoda
  • Odpowiedz
Chociaż też uważam, że takie wytykanie tematu w każdym poście psuje rynek.

@ThinkBackwards: No niestety. Ja ogólnie sama jestem za tym, żeby mężczyźni walczyli o siebie i o swoje prawa, bo są sytuacje, w których mają gorzej i wiele kwestii jest niesprawiedliwych, ale kiedy widzę takie docinki o p0lkach, to aż się tego wspierania odechciewa.

od mężczyzny oczekuje się tylko żeby się nie mazgaił i wziął się w
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker:

Ale kto tego oczekuje? Chyba jakieś janusze i grażyny, czyli ludzie, których zdaniem nie powinieneś się przejmować, bo na ogół żyją w innym świecie. Jak mężczyzna pójdzie do psychologia albo psychiatry, to nikt go tam nie wyśmieje, tak samo jak dobrze wybierzesz partnerkę i przyjaciół, to Cię będą wspierali.

Piszesz to w wątku, gdzie padła taka
  • Odpowiedz
To jest problem społeczny i mężczyzn z problemami się izoluje,

@Nemayu: Tylko że ten problem społeczny to efekt właśnie zachowań samych mężczyzn których w dużej mierze w taki sposób próbują powielać stereotyp tego że chłop jest silny, bez porażek itd
  • Odpowiedz
Piszesz to w wątku, gdzie padła taka wypowiedź:

@Nemayu: A skąd wiadomo, że chodziło o płeć?

Chłopu każe się z tym chować i rozmawiać cichaczem, żeby czasem ktoś nie usłyszał, bo wstyd.

Ale kto każe? Dlaczego przejmujesz się gadaniem obcych ludzi, którzy nic o Tobie nie wiedzą i nie przeżyją życia za Ciebie?
  • Odpowiedz