Aktywne Wpisy

Medokin99 +798
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz
wscieklykabanos +631

Czy samo posiadanie kryptowaluty powoduje konieczność składania PIT-38 co roku?
W 2023 (i wcześniej) skupowałam krypto, co powodowało konieczność złożenia PIT-38 z info o:
- "Koszty uzyskania przychodów poniesione w roku podatkowym"
- "Koszty uzyskania przychodów poniesione w latach ubiegłych i niepotrącone w poprzednim roku podatkowym"
Natomiast w 2024 już nie dokonałam żadnej transakcji, ani kupna, ani sprzedaży. Czy w takim razie muszę składać PIT-38 tylko po to żeby podać niezmienioną wartość niepotrąconych kosztów z poprzedniego PIT i tak dożywotnio, co roku, jeśli bym chciała jedynie trzymać krypto długoterminowo bez ruszania?
@kalkulatorgieldowy może będziesz znał odpowiedź
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #pit #podatki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
Tak, musisz składać to do usranej śmierci, aż nie sprzedasz krypto. Chyba, że chcesz płacić pełny podatek.
@kalkulatorgieldowy Dzięki
Szkoda, pod tym względem zdecydowana przewaga ETF na krypto, którego nie trzeba rozliczać do