Jak się najlepiej odezwać do laski po 10 latach, żeby nie wyszło cringowo? XD Za czasów liceum była spora chemia między nami.
1. Spróbować przez messengera? Bardziej formalnie, ale chyba z kilometra będzie czuć, że wiadomo po co piszę… 2. Snapchat? Niby bardziej luźno, ale chooy wie czy nadal ma i korzysta. Da się to jakoś sprawdzić? Z drugiej strony większa szansa, że snapa otworzy i nie odpowie… Mam jeszcze ją na liście znajomych.
@Marcepanowy_Detektyw: Jasne, tylko proszę wytłumacz jedną kwestię. Czy samo wspomnienie o tym, że „żałuję”, że urwał nam się kontakt nie zdradza od razu 100% moich intencji? Przecież ja wiem i ona też (chyba) po co żeśmy kiedyś pisali…
Swoją drogą pozostaje pytanie, czy tylko ja tak pamiętam tę znajomość? No po tym co czytam (czaty sprzed 10 lat) nie możliwe jest, że się nie zaangażowała. Podejrzewam, że nawet mocniej niż
Czy samo wspomnienie o tym, że „żałuję”, że urwał nam się kontakt nie zdradza od razu 100% moich intencji?
@Blackol12: Tak jak wspomniałem, niepotrzebnie komplikujesz sprawę. Nie rozmawiałeś z nią dziesięć lat, nie próbuj zgadywać co pomyśli, jak cię odbierze, jak cię zinterpretuje. Po prostu napisz (w dzień, nie teraz) i zobacz jak się zachowa i co odpisze.
@Blackol12 jeśli uzna, że jej się „opłaca” kontakt, to odpisze. Nie sądzę żeby po tylu latach była skłonna do kontaktu niesiona wyłącznie nostalgia.
Pisząc „opłaca” mam na myśli: czy uzna Cię za interesującą osobę i/lub za przystojnego. Jeśli tak, to będzie szeroki margines błędu, a jeśli nie, to święty Boże nie pomoże.
Ja bym nie szedł w mówienie o nostalgii tylko że to taki przypadek i hehe przeznaczenie, bo ci niby
@Blackol12 i jeszcze co do Ig vs msg - moim zdaniem to nie ma wielkiej różnicy, każda dorosła kobieta wie po co pisze do niej facet więc tak czy owak będzie wiadomo o co chodzi, i to nie jest tak że ona stwierdzi że Kurdebele ale go kocham ale wybrał zły komunikator więc czas do klasztoru( ͡°͜ʖ͡°)
@zurawinazmusztarda: No pisałem to parę postów wyżej, że imo nostalgia = desperacja
A co do Twojej wypowiedziz W sugerowanych co masz na myśli? Bo na fb ją mam w znajomych. Na ig jej nie mam i tam rzeczywiście mogłaby wyskoczyć propozycja jako znajoma. Musiałbym ją dopiero zafollowować, bo ma prywatny.
@zurawinazmusztarda: Aaa i bym zapomniał. Jest druga strona medalu. Muszę zdjęcia zmienić na socialach szybko bo mam lekko nieaktualne. Teraz nieskromnie uważam, że wyprzystojniałem hehe. No i po dodaniu odczekać z pisaniem minimum te 2 tyg. żeby znowu nie zajeżdżało desperacją xD Wiesz, że wczoraj wrzucone a dzisiaj pisze. Tak jakby zmienił, tylko dla mnie.
Pisząc o sugerowanych mialem na myśli w sumie messengera - te okienka z zielonym statusem które się świecą jak ktoś jest online, i u mnie one pokazują randomowe osoby z którymi gadałem sto lat temu albo nigdy. No i ofc są te sugerowane osoby na instagramie o czym piszesz.
Co do tego, czy masz czekać z napisaniem do niej po zmianie zdjęć - wydaje mi się że raczej mało która
@zurawinazmusztarda: No ta ale ewidentnie do zmiany są ;/ Normalnie bym położył na to, ale chyba warto zrobić dobre wrażenie :P Po co zmniejszać sobie szanse haha
@Blackol12 No to zrobiłbym tak: zmiana profilowych, 2-3 dni odstępu i ją zagadujesz, przynajmniej będziesz wiedział czy wóz czy przewóz i będziesz miał historię do opisania na mirko
@Blackol12: dodaj na ig i napisz po dwóch dniach, jeśli tego nie zrobisz to będziesz pewnie pluł sobie w brode (skoro aż tak ci to siedzi w głowie) w najgorszym wypadku wyjdzie trochę cringe który rozchodzisz po tygodniu. Może ona wyjdzie z tego samego założenia że fajnie, że się odezwałeś szczególnie jeśli jest sama, a jeśli nie to będziesz wiedział że przynajmniej spróbowałeś. Jeśli się nie mijacie co tydzień w
@Blackol12 tak sobie czytam jeszcze wątek i tam jeden ziomek napisał coś super istotnego - skoro to było 10 lat temu i tym bardziej tylko online to tamtej osoby już nie ma i teraz nie myślisz o niej tylko o jej wyobrażeniu :p i nie mówię tego ze złą intencją tylko to nawet popatrz na siebie jaka jest różnica na bani między byciem szczurem 18lvl, a 28lvl xd ale jak Ci
F-85 zestrzelony w Iranie. Na zwykłych zdjęciach tego nie widać, dopiero porównanie z sylwetkami ludzi oddaje prawdziwy rozmiar tego samolotu... #iran #izrael
1. Spróbować przez messengera? Bardziej formalnie, ale chyba z kilometra będzie czuć, że wiadomo po co piszę…
2. Snapchat? Niby bardziej luźno, ale chooy wie czy nadal ma i korzysta. Da się to jakoś sprawdzić? Z drugiej strony większa szansa, że snapa otworzy i nie odpowie… Mam jeszcze ją na liście znajomych.
Jak byście podeszli do tego tematu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #snapchat #messenger #zwiazki #milosc #pytanie #pytaniedoeksperta
Swoją drogą pozostaje pytanie, czy tylko ja tak pamiętam tę znajomość? No po tym co czytam (czaty sprzed 10 lat) nie możliwe jest, że się nie zaangażowała. Podejrzewam, że nawet mocniej niż
@Blackol12: Tak jak wspomniałem, niepotrzebnie komplikujesz sprawę. Nie rozmawiałeś z nią dziesięć lat, nie próbuj zgadywać co pomyśli, jak cię odbierze, jak cię zinterpretuje. Po prostu napisz (w dzień, nie teraz) i zobacz jak się zachowa i co odpisze.
To, że nie przyjmie to pół biedy, ale najgorszy przegryw jak przyjmie i nie odfollowuje to znaczy, że ma mnie w p1ździe xD
Pisząc „opłaca” mam na myśli: czy uzna Cię za interesującą osobę i/lub za przystojnego. Jeśli tak, to będzie szeroki margines błędu, a jeśli nie, to święty Boże nie pomoże.
Ja bym nie szedł w mówienie o nostalgii tylko że to taki przypadek i hehe przeznaczenie, bo ci niby
A co do Twojej wypowiedziz
W sugerowanych co masz na myśli? Bo na fb ją mam w znajomych. Na ig jej nie mam i tam rzeczywiście mogłaby wyskoczyć propozycja jako znajoma. Musiałbym ją dopiero zafollowować, bo ma prywatny.
Wiesz, że wczoraj wrzucone a dzisiaj pisze. Tak jakby zmienił, tylko dla mnie.
Pisząc o sugerowanych mialem na myśli w sumie messengera - te okienka z zielonym statusem które się świecą jak ktoś jest online, i u mnie one pokazują randomowe osoby z którymi gadałem sto lat temu albo nigdy.
No i ofc są te sugerowane osoby na instagramie o czym piszesz.
Co do tego, czy masz czekać z napisaniem do niej po zmianie zdjęć - wydaje mi się że raczej mało która
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNo to zrobiłbym tak: zmiana profilowych, 2-3 dni odstępu i ją zagadujesz, przynajmniej będziesz wiedział czy wóz czy przewóz i będziesz miał historię do opisania na mirko