Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turin89: Tradycyjny podział wynika z parlamentaryzmu francuskiego - na prawo rojaliści, na lewo republikanie. Obecnie lepiej byłoby przedstawiać wszystko na dwóch lub trzech osiach, aby dało się łatwo rozróżniać poglądy. W praktyce wszystkie duże partie są populistyczne i podział jednoosiowy jest tylko emocjonalnym podziałem my-oni, nie ma znaczenia dla kierunku kraju.
  • Odpowiedz
@Turin89: Tradycyjny podział wynika z parlamentaryzmu francuskiego - na prawo rojaliści, na lewo republikanie. Obecnie lepiej byłoby przedstawiać wszystko na dwóch lub trzech osiach, aby dało się łatwo rozróżniać poglądy. W praktyce wszystkie duże partie są populistyczne i podział jednoosiowy jest tylko emocjonalnym podziałem my-oni, nie ma znaczenia dla kierunku kraju.

@ToksycznyArek: nom, jak światopogląd się zaczyna sypać to nawet braun może zostać lewakiem co tylko bardziej potwierdza
Kryspin013 - >@Turin89: Tradycyjny podział wynika z parlamentaryzmu francuskiego - na...

źródło: f28c50ff412600eaf5c87d4be45e36dd011682342a2a4c7aa5c830fbef5cace5

Pobierz
  • Odpowiedz
@Turin89: Od kilku tygodni nawet Braun nie jest już "prawicowcem" bo śmiał wystąpić na przeciw sekc... partii ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nawet już było że Braun to lewak xd

Albo z nami albo lewak, nie ma nic innego.
  • Odpowiedz
ta tz polska prawica to TARGOWICA

Przypomnij mi, kto powtarzał 1:1 ruskie bzdury o polowaniach na kobiety i dzieci, o masowych grobach i "zwykłych ludziach szukających tylko swego miejsca na ziemi, bo akurat pasowało im to do politycznej narracji. Ramię w ramię z putlerkiem i baćką.
@Zenzowaty:
eduardo-garcia - >ta tz polska prawica to TARGOWICA

Przypomnij mi, kto powtarzał 1:1...

źródło: granica

Pobierz
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: P.S A ostatnio chińskie wojsko bylo na Bialorusi, ald chinole to sojusznik Rosji. Naszym jedynym realnym wsparciem pozostają tylko USA, bo europa zachodnia od lat 70 sie nie zbroiła xd no o ew Indie, bo ten kraj balansuje między zachodem i wschodem i mogą poprzez nas i US przeciw Rosji i Chinom, tym bardziej ze Indie maja konflikt z Chinami
  • Odpowiedz
Prawicowa partia to taka, która realizuje prawicowe postulaty.

@Turin89: Przecież PiS wprowadził chociażby 800 plus. Tak naprawdę jest to program wspierający niezależność kobiet (bo świadczenie dostaje opiekun dziecka), a nie budowanie rodziny (wtedy świadczenie byłoby dla np. osób w związku małżeńskim). Raczej coś czego można by się spodziewać po partii feministycznej niż konserwatywnej.

A kto zaczął wprowadzać bardzo feministyczną wersję przepisów z konwencji stambulskiej? O dziwo nie Lewica, tylko właśnie PiS. I
  • Odpowiedz
@Turin89:

Prawicowa partia to taka, która realizuje prawicowe postulaty.

Problem jest taki, że postulaty mogą być gospodarcze i światopoglądowe. Gospodarczo to PIS jest lewicą, światopoglądowo prawicą.
  • Odpowiedz