Wpis z mikrobloga

Codzienne przypomnienie dla szurostwa z głównej:
PIS TO PRAWICA!
Prawicowa partia to taka, która realizuje prawicowe postulaty.
A to, że jakiś postulat nie jest po myśli wolno myślących, nie oznacza, że jest z automatu lewacki. W ogóle podoba mi się to jak taki domorosły prawak z głównej odkrywa czym jest prawica. Zwarcie w jego głowie jest potężne, a dewaluacja pojęć tylko to potwierdza.

#bekazprawakow
#szuryzglownej
#bekazkonfederacji
#polityka
Turin89 - Codzienne przypomnienie dla szurostwa z głównej:
PIS TO PRAWICA!
Prawicowa ...

źródło: temp_file5193630540254122962

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

podział jednoosiowy jest tylko emocjonalnym podziałem my-oni

@ToksycznyArek: g---o prawda tak myślą tylko ludzie ("wybitni" myśliciele) którzy nie mieli w życiu poważnej styczności z naukami społecznymi. Podział jednoosiowy ma masę sensu, tylko niestety prawica zawsze płacze jak się o nim rozmawia, bo wynika z niego, że nie są tak wolnościowi jak lubią udawać.

Dla przypomnienia (stronnictwo)
Im bardziej po lewej tym
  • Odpowiedz
@Turin89 PiS to narodowa lewica oczywiście. W Europie, w tym Polsce, podział prawica-lewica odnosił się do spraw gospodarczych, w odróżnieniu od Stanów, gdzie wszystkie partie były wolnościowe gospodarczo i różniły się światopoglądem.
  • Odpowiedz
@Turin89 Sam nie rozumiesz pojęć takich jak ekonomiczna prawica i ideologiczna prawica. Róża kierunków ekonomicznych powstała dawno temu a ja nadal widzę takie g---o z 💯 plusami...
  • Odpowiedz
@Turin89: Ale że kuce jeszcze się łapią na to gadanie, że "gospodarka jest najważniejsza", gdy Konfederacja dosłownie w każdym sporze wybierze ten straszny, socjalistyczny PiS, niż neoliberalne KO, bo jednak ważniejsze, by "nasi" wygrywali, albo lewaka d--a bolała, to trochę zdumiewa
  • Odpowiedz