Aktywne Wpisy

Wrrronika +216
Pluję z całego serca na h----d
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
źródło: 1000060386
Pobierz
PorkaTurbo +162
#turboobrazki #portugalia #madera Fanal, położony na północno-zachodnim krańcu maderskiego płaskowyżu Paul da Serra, to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc Atlantyku.
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
źródło: madera (4)
Pobierz

Najlepiej to jeszcze by w ogóle całe to 5mld wrzucić w tbsy, żeby zrobić im konkurencję cenową na wynajmie.
No a jeszcze lepiej nie dawać na to ani złotówki, tylko parę socjali pobudować, bo wiadomo muszą być...
#nieruchomosci #gielda #gospodarka #paszykdodymisji
@b3rserke: Ja raczej proponuję objęcie sprzedaży mieszkań belką skoro już od dawna mają status dobra inwrstycyjnego
Bo usunięcie belki przesunie jedynie rentierstwo z nieruchomościowego na giełdowe, a państwo musi opodatkowywać kapitał bo inaczej ludzie pracy wyjdą na totalnych frajerów
@mikrokokos: ta, na bank xD W jaki sposób kupno akcji PKO BP zastymuluje gospodarke? To tak nie dziala.
@b3rserke: To czemu ceny przestały rosnąć? Czyżby był jakiś limit przerzucania cen na klienta?
Możesz zwolnić jedną transakcje na 10 lat na osobę z tego podatku pod warunkiem że wyda te pieniądze na kolejne mieszkanie w którym będzie mieszkać. W przeciwnym wypadku nie widzę absolutnie żadnego powodu żeby to zwalniać.
Po sprzedaniu mieszkania, zakup kolejnego na te słynne właśnie cele mieszkaniowe (tutaj można dowalić, że można posiadać tylko 1 mieszkanie) i do tego jak sprzedasz dajmy w ciągu 2-3 lat to BELKĄ takiego klienta. Za tym żeby karać kogoś kto 10 lat ma kwadrat i go sprzeda, żeby chatę postawić to komuna
@b3rserke: a te 8% skąd? To, że w ostatnich latach ceny nieruchomosci stabilnie rosły nie znaczy, że tak bedzie zawsze.
@b3rserke: Wszystko czego nie lubię to komunis. Ja tylko kupiłem akcje na 10 lat, a teraz chcę je sprzedać żeby wybudować dom. Jak to mam płacić podatek od zysków? Komuna( ͡° ͜ʖ ͡
Już prędzej progresywna belka z dużą kwotą wolną. I tak samo obejmująca zysk z mieszkania. Jedno na 10 lat zwolnione, a reszta progresywnie jebiaca rentierow
@b3rserke: no właśnie, czy muszą? na głównej przewijają się artykułu o wyludniających się wsiach i miasteczkach. Nie pracować i siedzieć na zasiłku można z dowolnego miejsca w kraju.