Aktywne Wpisy

Kingside +523
Pani z przedszkola udostępniła rodzicom galerie zdjęć z sesji w przedszkolu, zdjęcia ze znakami wodnymi. Jedna odbitka cyfrowa 45 zł xd mamy sobie wybrać zapłacić i wtedy dostajemy odbitkę na maila. Pani nie wzięła pod uwagę że są świetne narzędzie #ai do usuwania znaków wodnych i teraz jestem parę złotych do przodu. Żyć trzeba umić mówię wam

MistrzPatelnii +47
#assassinscreed #gry to ja dziś po pracy, choć już 1h pograłem xdd nie wytrzymałem presji :d

źródło: 1000007773
Pobierz
Sprzedałem na swoim prywatnym koncie #allegrolokalnie przedmiot za który mam zapłacić prawie 260zł prowizji.
Sprzedałem ten przedmiot na Fakturę VAT gdyż był on majątkiem mojej firmy.
Teraz #allegro odmawia mi wystawienia faktury za usługę sprzedaży na kwotę prowizji.
Chcę zapłacić to od razu ale doradcy na whatsapp piszą mi że nie dostanę FV bo nie mam konta firmowego.
Czy mnie to powinno obchodzić? Wykonaliście usługę, ja podaję komplet danych do faktury i to wszystko, co mnie obchodzi wasz wewnętrzy regulamin i podział kont. W moim przekonaniu macie obowiązek wystawić FV na moją prośbę i nie jest istotne czy użyłem konta firmowego czy prywatnego czy innego. Proszę odnieść się do sytuacji bo Wasi doradcy piszą mi tylko że nie ma takiej możliwości w systemie i tyle...
#allegro #ecommerce #urzadskarbowy
Możesz mówić, że nie obchodzi Cię ich regulamin, ale wystawiając coś
Poczekaj, aż spróbujesz zdobyć fakturę za usługi Google :)
@wypokpok: Dziwne, od lat wystawiam FV na przedsiębiorstwa i nie muszę nikogo weryfikować i nie zastanawiam się czy to lewe czy prawdziwe dane.
Coś lepszego powiem.
Osoba prywatna może być VAT-owcem i rozliczać VAT. Jednakże Allegro nie wystawi takiej osobie FV z NIP-em, bo NIP-u nie ma w CEIDG lub KRS, a wykaz podatników na stronie podatki.gov.pl czy zaświadczenie z US, Allegro nie interesują.