Ja p------ę, 8 lat doświadczenia, magister na karku. I JUlka mi mowi ze 140zł/h CZYSTE BI TU BI, to dla zaawansowanego seniora aspirującego do Architekta xD. 3 etapy. Bo wiesz nie będziemy mogli tyle dać. Jeszcze musi mnie Julczyszcze weryfikować po angielsku xD. A no i 4 etap weryfikacja przez klienta xD. Prychłem srogo xD. No i w ogóle to będą musieli się zastanowić z tą stawką xD. Ja tak myślę, 150-180PLN/h no mówię strzelaj do biedaka, a ta, że 140PLN/h to max widełek i to dla zaawansowanego seniora xD. Ja już słów nie mam. #programista15k #programowanie #b2b #kontraktornia #pasjonat15k
@ByczekRozplodowy: Nie no naprawdę ludzie kochani, seniorzy biorą ochłapy poniżej 140zł/h? Przecież to stara stawka mida++, niedługo senior po 100zł/h. To lepiej mi wyjdzie pracować na stołówce w niemieckim wojsku, można zarobić 2500-3000 euro netto, co prawda nachetam się po 12h dziennie, ale mimo wszystko.
@ByczekRozplodowy: słabi albo tacy zwolnieni, którzy muszą coś szybko coś znaleźć, tzw. desperaci wezmą. Jest masa dziadowskich firm z gównianymi stawkami. Są też dobre z dobrymi, ale znacznie mniej. Niemniej jednak 140zl/h to bardzo słaba oferta.
@1Andrzejek123_: Ale tu chodzi o to, że łąskawie jak może okażesz się top of the best łaskawie damy Ci 140zł/h xD. To i tak już taka sobie stawka, kiedyś tyle mid dostawał, no ale co tam. Ale kurr coś tam.
@Dziad_z_labem: No patrz pan, a jak chcesz zmienić język albo przejść z Javy na .NET i na odwrót to pretensja, że przeciez nie ma doświadczenia pan. To jak to jest?
3 etapy. Bo wiesz nie będziemy mogli tyle dać. Jeszcze musi mnie Julczyszcze weryfikować po angielsku xD.
A no i 4 etap weryfikacja przez klienta xD. Prychłem srogo xD.
No i w ogóle to będą musieli się zastanowić z tą stawką xD. Ja tak myślę, 150-180PLN/h no mówię strzelaj do biedaka, a ta, że 140PLN/h to max widełek i to dla zaawansowanego seniora xD. Ja już słów nie mam.
#programista15k #programowanie #b2b #kontraktornia #pasjonat15k
@ByczekRozplodowy: Chłopie... Są ludzie, którzy o programowaniu zdążyli więcej zapomnieć niż Ty się nauczyłeś.
8 lat doświadczenia... No nie mogę. Dla młodzieży to naprawdę jest osiągnięcie i powód do dumy :D
@ByczekRozplodowy: No to mówisz że w takim razie macie inne oczekiwania finansowe i się rozchodzicie normalnie jak ludzie.
@ByczekRozplodowy: słabi albo tacy zwolnieni, którzy muszą coś szybko coś znaleźć, tzw. desperaci wezmą.
Jest masa dziadowskich firm z gównianymi stawkami. Są też dobre z dobrymi, ale znacznie mniej.
Niemniej jednak 140zl/h to bardzo słaba oferta.
@ByczekRozplodowy: W gamedevie to dobra stawka dla seniora.
No cóż warto być pracow.. podwykonawcą.
@ByczekRozplodowy: załóż firmę i płać ludziom nawet 300 PLN/h