Wpis z mikrobloga

@KrowkaAtomowka: pytaj lub poczytaj odpowiedzi @Milano może zrobi ci jakąs dobrą cenę na jakiegoś Hildinga (Hildingi można zacząć kupować przy cenie -30-35% od katalogowych)
Materac to zacznij najpierw od solidnego przetestowania i zorientowania się jaka twardość i typ materaca Ci odpowiada.

Imo te materace z Ikei i Jyska są kiepskie. Ja po doktoracie (chyba najtrudniejszym podczas całej budowy i wykończenia) skończyłem z piankowym Materasso Oxygen Motion.
Imo materac to
  • Odpowiedz
przez to, że sprzedają je zwinięte.

@dasfax: Mollyflexa też rolują, to nie wina rolowania tylko materiałów z jakich jest zrobiony

@KrowkaAtomowka Poszukaj jakiegoś salonu typu Pan Materac lub podobne i sprawdź jakieś bestslellery typu Flamanco, Salsa, Pasodoble i będziesz maniej więcej wiedział w którą stronę iść
  • Odpowiedz
@dasfax: moje wymagania wynosza minus 5, mieszkam do tego sam , osatnie 2 lata spalem na kanapie skladanej prlowskiej ktora miala 2 cm gabki na plycie, pol roku temu juz mam normalna kanape salonowa. takze byle co bedzie lepsze
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: Sam sobie odpowiedz jak już coś przetestujesz lub porównasz. Nie ważne czy tanie czy drogie i tak pasowałoby się mniej więcej rozeznać jaka twardość Ci odpowiada bo między h2 a h4 jest przepaść.
Flamenco czy Pasodoble przy ath obniżkach na BF bywały za 1400 zł, teraz bez tych największych kodów może uda Ci się kupić w okolicach 1700-1800 zł

I taki piankowy Oxygen Motion za 2,5 k zł wytrzyma
  • Odpowiedz
Materace z ikea nie robią szału. Dość szybko tracą swoje właściwości przez to, że sprzedają je zwinięte.

@dasfax: Większosć firm sprzedaje zwinięte przez koszty transportu i logistyki. Oprócz twardych bo te zazwyczaj są w pierwotnej formi.e

@KrowkaAtomowka Bez położenia się na materacu to ruletka. Nawet jakbyś już miał wybraną twardość bo materac materacowi nierówny (nawet w jednym sklepie). Pojedź, połóż się, zdecyduj
  • Odpowiedz
pytasz obcych ludzi na jakim

materacu będzie Ci się dobrze spadło, zamiast pójść do kilku sklepach i poleżeć na kilku/kilkunastu materacach?

@kilobajt: Przecież to tutaj norma, ja czekam tylko aż ktoś się będzie pytał, której ręki użyć do podcierania ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz