Wpis z mikrobloga

Teraz to norma że dzieciak jedzie studiować za granicę albo jeździ z przyjaciółmi po Europie czy robi karierę na youtube.

@mirko_anonim: Nie, to dalej nie jest norma tylko mały procent na miliony ludzi w pokoleniu. Młodsze pokolenie jest bogatsze i bardziej optymistycznie nastawione, ale się tak samo zderzą z życiem jak inni np. przy wejściu na rynek pracy po studiach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zazdrość to oznaka debilizmu, braku kontroli nad emocjami. Byłeś na ich miejscu, oni będą na twoim w niedalekiej przyszłości. Nad czym tu się rozwodzić. Tu nie ma prawa być ani zazdrości, ani nostalgii. O przemijaniu było na lekcjach języka polskiego.
  • Odpowiedz
Zazdroszczę im, że mają jeszcze wszystko przed sobą, wszystkiego co fajne właśnie teraz doświadczają i mogą podejmować lepsze dezycje bo wszystko jest już w internecie na każdy temat, lepsze programy szkolne, dofinansowania, kursy, inne podejście, wychowanie

@mirko_anonim: Co ty chłopie p--------z. Nie porównuj wszystkich młodych miarą Oskara Deweloperskiego czy innego nowobogackiego. 3/4 tych rzeczy które wymieniłeś to typowe cechy i aktywności dzieci z rodzin które jednak są przy jakiejś kasie
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim czy ja wiem, wydaje mi się że życie "za naszych czasów" było prostsze. Randkowanie było normalniejsze, ludzie spotkali się fizycznie i spędzali ze sobą czas - dzisiaj wszystko przeniosło się do internetu i wszyscy są samotni i bez kontaktu. Zresztą studia to wyjątkowo towarzyski czas jak się trafi na dobrych ludzi, więc nie masz się co do nich porównywać.
  • Odpowiedz