Aktywne Wpisy
p0melo +40
Najlepszym dowodem na to jak zyebana jest branża IT są zarobki wszelkiej maści biznes analityków, scrum masterów i product ownerów. Najczęściej to są osoby nietechniczne, ludzie po socjologiach, kulturoznawstwie, psychologii, a ich zarobki równają się zarobkom inżynierów programowania. Dlaczego prawie nigdy nie spotkałem się z tym żeby osoby na tych stanowiskach miały background tech?
Widełki dla Seniora Developera 18-23k
Widełki dla analityka po Socjologii 17-22k.
Senior developer ma rekrutację 1,5h jak egzamin kwalifikacyjny, na
Widełki dla Seniora Developera 18-23k
Widełki dla analityka po Socjologii 17-22k.
Senior developer ma rekrutację 1,5h jak egzamin kwalifikacyjny, na

Partyzant666 +68
#raportzpanstwasrodka Polscy youtuberzy w Kambodży to prawdziwi bohaterowie współczesnych czasów – pionierzy contentu, globtroterzy z kamerą w dłoni, odkrywcy smaków i emocji, których przeciętny Kowalski może tylko pozazdrościć. Codziennie podejmują trud niełatwego życia w tropikach. W tej ich kambodżańskiej odysei jest coś hipnotyzującego – może to ta nonszalancja, może p--o Cambodia, może Layboye, a może zwyczajnie ochota przejechać się na swoim zdezelowanym skuterku pod wpływem w prawo i w lewo,

źródło: youtuberzy
Pobierz
Mam 30 lat i od kilku lat widzę jak niesamowicie dziadzieje z wyglądu i mentalnie.. ostatnimi laty strasznie zazdroszczę młodym, że mają jeszcze wszystko przed sobą i żyją w lepszych czasach. Siedzę samotnie w kawiarnii w południe i słyszę rozmowy studenciaków o ich studiach, planach, jakieś integracje, imprezy i mam ból d--y. Ja wiem, że jest nagonka że młodzi uzależnieni od tiktoka i mają zrytą banie ale to typowe clickbaity i w rzeczywistości widzę co innego i są na prawdę ogarnięci, dojrzalsi niż my byliśmy i pewni siebie. Zresztą nawet jeśli mają jakieś wady to nasze pokolenir też jest uzależnione od social mediów a dodatkowo zniszczone przez biedę i wychowanie boomerów. Zazdroszczę im, że mają jeszcze wszystko przed sobą, wszystkiego co fajne właśnie teraz doświadczają i mogą podejmować lepsze dezycje bo wszystko jest już w internecie na każdy temat, lepsze programy szkolne, dofinansowania, kursy, inne podejście, wychowanie. Mam styczność z obecnymi rodzicami z miast - zazwyczaj pracownicy korpo albo mają własną firmę, dzieci do prywatnego przedszkola, angielski od małego, diety, ogarnianie im zabezpieczenia na przyszłość. Zupełnie inny świat niż za "moich czasów". Teraz to norma że dzieciak jedzie studiować za granicę albo jeździ z przyjaciółmi po Europie czy robi karierę na youtube. Mam wrażenie, że pokolenie lat 90 to było chyba ostatnie, które jeszcze jest tym zastraszonym, zamkniętym i zagubionym pokoleniem, z jednej strony dojrzewającym już w czasach początków internetu a z drugiej z mentalnością PRLowską przekazaną przez rodziców.
#przemyslenia #przegrywpo30tce #feels #depresja #samotnosc #zycie #socialmedia #tiktok #instagram #blackpill #przegryw #doomer
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Notatka moderatora: witam, dodał Pan już dziesiątki takich wpisów. Kiedy koniec? Ile jeszcze?
· Zaakceptował: digitallord
źródło: cd73eb7e5ae9dadbbc04e714f4cf9d1cd1724f273f94f13c89ca2f379a78addc
PobierzIle jeszcze takich wpisów musisz dodać aby Twoja potrzeba podzielenia się ze światem tymi myślami została zaspokojona?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Nie, to dalej nie jest norma tylko mały procent na miliony ludzi w pokoleniu. Młodsze pokolenie jest bogatsze i bardziej optymistycznie nastawione, ale się tak samo zderzą z życiem jak inni np. przy wejściu na rynek pracy po studiach.
@mirko_anonim:
Spokojnie, jeszcze sobie zdążą spierdooolić tak życie będą tą kawiarnie wspominać latami xd, ale ty na pewno masz 30 lat? czy 50-60 i po przejściach? chłopie ogarnij temat, ja już dawno zrozumiałem że owszem wieku nie oszukasz, można się oszukiwać, zdrowo odżywiać, nie pić, ćwiczyć, dbać ogólnie o
Komentarz usunięty przez moderatora
@mirko_anonim: Co ty chłopie p--------z. Nie porównuj wszystkich młodych miarą Oskara Deweloperskiego czy innego nowobogackiego. 3/4 tych rzeczy które wymieniłeś to typowe cechy i aktywności dzieci z rodzin które jednak są przy jakiejś kasie