Wpis z mikrobloga

@wcaleniepchamsiewmultikonto

Centrum, Załęże i Szopienice to faktycznie syf z masą problemów społecznych, ale na innych dzielnciach jest już lepiej.

Ale Twój wpis potwierdza to co od dawna mówię - przez patologiczne centrum Katowice zawsze będą miały złą opinię w oczach przejezdnych.
  • Odpowiedz
@fastmotion wiesz co, ja zapomnialem w ogole , ze taki element moze istniec doslownie w centralnej czesci miasta. Nie bylo tak, ze co krok jest banda sebkow z lampucerami, ale po prostu tych ludzi widzialo sie caly czas w zasadzie gdzies katem oka, co nie jest normalne. A to banda chleje, a to siedza w autobusie, a to wyzywaja sie na ulicy i rzucaja koszule na ziemie itp. To wszystko widzialem
  • Odpowiedz
@wcaleniepchamsiewmultikonto: A mnie akurat Katowice bardzo się podobają, mógłbym tam żyć. Pod kątem imprezowym, gastronomicznym ten deptak w centrum bardzo fajny, ludzie w porządku. Poznałem trochę lokalsów i było miło. Inne dzielnice, jak Załęże czy inne, które widziałem, ale nie pamiętam ich nazw, też mają swoje atuty, choć momentami wizualnie bywa specyficznie. Ja rozumiem, że na przykład Bytom może odstraszać, ale Katowice?
  • Odpowiedz
@adriankrasowicz: A ja go doskonale rozumiem. Cale polnocne srodmiescie to:
- Zniszczone nawierzchnie deptakow (i tych starych i tych "wyremontowanych) i chodnikow. 3 Maja, Sw Jana, Rynek remontowane 10 lat temu wygldaja gorzej niz ulice w innych miastach remontowane 2x dawniej
- Wszystkie powierzchnie lepia sie od brudu
- Wszystko oklejone reklamami jak w latach 90
- na kazdej ulicy w zasiegu wzroku zawsze jest pare kamienic zaklejone szmata reklamowa
- Na co drugiej ulicy
  • Odpowiedz
Lublin

@jaco_zewa widze, ze przeskanowales profil, gratulacje.

W Lublinie patologia rowniez istnieje, jak wszedzie, ale nie widac ich w centrum miasta. Centrum nie jest zniszczone przez obrzydliwe graffiti lub pelne smieci i zanieczyszczen.

@wcaleniepchamsiewmultikonto: ale to wina miasta, czy meneli?
Nie widać w Lublinie meneli w centrum, bo Lublin to wiocha, a w centrum katowic jest od z-------a ludzi.
  • Odpowiedz