Wpis z mikrobloga

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: ja dalej nie wiem o co chodzi z pizzą, jaka jest pewność, że jedli ją tylko ludzie głosujący tak a nie inaczej, knajpa zrobiła picke i dała ludziom, którzy chcieli zagłosować, przecież nikt nie pytał ich na kogo głosują. Koślawy argument też jest argumentem, a kłamstwo napisane milion razy staje się prawdą, czy jakoś tak
  • Odpowiedz
Na miejscu Tuska zorganizowałbym tam kiedyś jakąś imprezę, na którą zaproszony byłby cały rząd, mieli by wstęp mieszkańcy dzielnicy, którzy mogliby pogadać z każdym ministrem, a pizza byłby główna przekąską ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@niecodziennyszczon: Świetny pomysł. Po co komu kwota wolna od podatku 60k albo zniesiony podatek Belki. Plebsowi wystarczy darmowa pizza i pan Tusk to wie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie wiem skąd założenie, że ludzie głosowali na PO bo "kwota wolna od podatku" itd. XD

@niecodziennyszczon: Sądzisz że uśmiechnięci wyborcy nie potrafią czytać? Czy ty przypadkiem nie obrażasz ludzi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
100 (przedwyborczych) konkretów PO:
" Konkret nr 4. Obniżymy podatki. Osoby zarabiające do 6000 zł brutto (także na działalności gospodarczej) i pobierające emeryturę do 5000 zł brutto nie będą płaciły podatku dochodowego.
  • Odpowiedz
@rosomak94: no nie powiem, że się nie zgodzę, to by miało nawet sens, ale że ktoś komuś wypomina kawałek cista z salami, no wiele przetrwałem w tym kraju, ale o jedzenie bym się nigdy nie potrafił kłócić, bo głodnych trzeba nakarmić a później zaczynajmy rozmowę
  • Odpowiedz
@dr_matematyk a widziałeś nagłówki z Republiki? To jest po prostu naganianie jednych na drugich. TVP zawsze była lekko po stronie rządzących, ale to co zrobił z nią PiS to było grubsze przegięcie.
  • Odpowiedz