Wpis z mikrobloga

@Zoyav: przeglądarki już nie. Obecnie dużo czasu i energii zabierają mi zakupy - analizowanie wzdłuż i wszerz a potem i tak zwracanie, bo wydają mi się w jakiś sposób "nieoptymalne". Próbuję zmienić telefon na nowy - kilka już kupiłem i zwróciłem, bo coś-tam. W tym ostatnio zgłosiłem zwrot jednego, zanim w ogóle zdążyłem go otrzymać.

Mam też obsesje dot. wyglądu - ciągle mi się wydaje, że zarost mam nierówno przytrymowany
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown: takie jak ty mam od dawna ale mam też tak że np. mam takie myśli co mówią "dotknij ściany 3 razy bo stanie się rzecz x" a drugie "nie, dotknij 4 razy bo stanie się rzecz y" xdddd przez spaniem jest najgorzej, staram się wtedy np. słuchać muzyki i nie skupiać nad tym ale i tak te myśli natrętne są
  • Odpowiedz
@Zoyav: takie rzeczy o których wspominasz miałem w wieku nastoletnim (+ kompulsywna religijność).

Próbowałaś kiedyś farmakoterapii? Jestem krytykiem SSRI jeśli chodzi o depresję, ale w obszarach lękowym i OCD (czyli powiązanymi ze sobą) w jakimś stopniu działały
  • Odpowiedz