Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do 30 Latków plus. Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?

Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.

Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jesc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi być all inkuziw auto też za 80 koła żeby somsiad widział. A co zastaw się a postaw się

#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam

@blackghost: XD proste ze majac 20 lat 10 lat temu miales prace za 6k netto, czyli jakies 8.5k brutto, mimo ze to na polskie warunki dla calego kraju poza warszawa galaktyczna flota. I jeszcze polowe z tych 6k odkladasz xD
  • Odpowiedz
@blackghost Mając 24 lata zarabiałam 1700 zł netto na uop w korpo i to była wtedy nie taka najgorsza praca, bo legalna i powyżej minimalnej. Kilka miesięcy potem zmieniłam pracę na taką gdzie płacili 2800 zł i czułam, jakbym złapała pana boga za nogi. Zejdź na ziemię.
  • Odpowiedz