Aktywne Wpisy

Zmorka +7
potraficie odczuwać empatię wobec narkomanów?

#olx ehhh, w każdym ogłoszeniu wyraźnie napisałem, że tylko odbiór osobisty. Gość chce z 900zł zejść do 500zł XD ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000010152
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000010152
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Dzisiaj Orto Parisi Stercus, czyli z łaciny łajno. Po kiepskich wrażeniach z Megamare i Terroni nie czułem dużej potrzeby by testować kolejny zapach od Orto Parisi, jednak dowiadując się co oznacza nazwa tych perfum musiałem spróbować. Ta rzeczywiście zobowiązuje, przynajmniej w otwarciu. Wraz z aldehydami, natychmiast pojawia się fekalny agar oraz nuta migdałów. Przez parę minut czuć oborę, choć nie jest tak mocna jak w niektórych pozycjach z agarem, a po jakimś czasie niewiele po niej zostaje. Zapach wygładza się i nabiera więcej słodyczy, choć wciąż wyczuwalny jest w nim nieco brudny, zwierzęcy akord.
Początek jest trudny w odbiorze, przypomina mi w dużym stopniu Black Afgano. Dalej jest ciut róży, pojawia się także wanilia, piżmo oraz skóra. Specyficzna kompozycja, w której jest dużo słodyczy, ale również cięższych i brudnych nut. Profil zapachu zdecydowanie bardziej męski i na zimniejszy sezon. Same perfumy są wieczorowe i wyzywające, myślę że potrzeba dużej pewności siebie by je nosić.
Podsumowując, Stercus jako łajno żyje jedynie przez parę minut po zaaplikowaniu. Dalej fekalne nuty zanikają, nie oznacza to jednak że zapach staje się łatwo przystępny. Ku mojemu zaskoczeniu nawet mi się trochę podoba, jest w tym brudnym zapachu coś przyciągającego, lecz na pewno nie każdy odbierze go pozytywnie. Dla mnie była to fajna ciekawostka, jednak nigdy bym się nie zdecydował tych perfum nosić. Ocena końcowa 6/10.
źródło: 375x500.24192
Pobierz@Frufruf: Chyba samotności aby ją celebrować, bo jakoś nie widzę możliwości aby jakaś kobieta to zniosła. Może taka co straciła węch? Jak pokazałem swojej żonie tą reckę, to stwierdziła że mnie chyba zdrowo popier...liło jak mam zamiar to kupić XD I chyba ma rację, to jest zapach dla ludzi samotnych, którzy nie wychodzą z piwnicy ¯\(ツ)/¯ Pozdrawiam.