#kamerasportowa #dji #insta360 #motocykle Stoję przed wyborem kamery sportowej. Byłaby głównie używana do nagrywania jazdy na motocyklu i ujęć z wakacji. Zastanawiam się między Insta360 Ace Pro a DJI Osmo Action 4. Nie uwzględniam GoPro, bo z tego co ogarniałem to jest dużo słabsza od wymienionych dwóch. Za DJI przemawia do mnie: 10bit Dlog, szerszy kąt nagrywania, minimalnie lepsza praca na baterii. Z kolei Insta ma lepsze nagrywanie w ciemniejszych warunkach, ale "tylko" 8 bit i słaby focus z bliska. Surowy film wydaje mi się, że lepszy jest z Insta, ale ten z DJI można dodatkowo podrasować w postprodukcji. DJI ma też dziwne flary w kształcie "trąbki" przy punktach świetlnych jak słońce czy latarnie. Nie wiem co wybrać, a mogę je kupić za podobną cenę.
@iforgotmypass_ nie masz problemu z flarami o którym wspominałem? Tak jak na filmiku: https://youtu.be/hQgM2iMqJa0 W sensie na pewno one występują, ale czy aż tak bardzo kłują w oczy?
@lil_buck3t: weź pod uwagę, że na moto to to szkło prędzej czy później dostanie jakimś kamykiem, do dji action kupisz to w każdym markecie za 99zł gdyby faktycznie coś się stało.
@lil_buck3t: Ciekawi mnie ta kwestia słabego focusu z bliska w Insta. Kamerki sportowe nie mają autofocusa, więc są zablokowane na nieskończoności. Według specyfikacji obie dają ostry obraz od 40cm od kamerki. Sam posiadam Action 4, więc polecam, ale nie mam Insta Ace Pro, więc nie mam porównania.
@lil_buck3t mam insta x4, montuje sobie na lusterku na oryginalnym uchwycie i jest bajka. Dodatkowo za 150 kupiłem ubezpieczenie i nie martwię się niczym. Gopro to była porażka, dji nie wiem bo mam tylko drona
@lil_buck3t: Na szczęce, ale i tak wkurza bo zasłania wlot powietrza no i kask się wtedy wydłuża. Nie wiem teraz kupiłem sobie jeszcze klipsa i zobaczę jak się będzie sprawować na szelkach od plecaka ( ͡°͜ʖ͡°)
@lil_buck3t: w sumie to bym tu wziął jeszcze info odnośnie przegrzania, coś mi się obiło że insta jest tu lepsza i oprogramowania, gdzie na szybko można coś stworzyć z nagranego materiału.
Też planuje kupić niedługo kamerkę ale odrzuciłem GoPro jak i Insta. Zastanawiam sie po prostu czy branch DJI 4 czy 5. Zastanawiasz się nad 4 ze wzgledu na cene czy jest jakaś inna przyczyna?
@M3DAN z tego co patrzyłem to nie ma znaczącej różnicy między 4 a 5. Action 5 jest jakieś 400-500zł droższa. Jak masz opcję dołożyć tę sumę to lepiej piątkę, ale jak chcesz bardziej budżetowo to czwórka też będzie okej. Ja sam dalej mam dylemat czy brać Action 4/5 albo Ace Pro/Ace Pro 2 bo te Insta na Ali wychodziły w podobnej cenie. Kurde, chyba wezmę to DJI w końcu xD
Stoję przed wyborem kamery sportowej. Byłaby głównie używana do nagrywania jazdy na motocyklu i ujęć z wakacji. Zastanawiam się między Insta360 Ace Pro a DJI Osmo Action 4. Nie uwzględniam GoPro, bo z tego co ogarniałem to jest dużo słabsza od wymienionych dwóch. Za DJI przemawia do mnie: 10bit Dlog, szerszy kąt nagrywania, minimalnie lepsza praca na baterii. Z kolei Insta ma lepsze nagrywanie w ciemniejszych warunkach, ale "tylko" 8 bit i słaby focus z bliska. Surowy film wydaje mi się, że lepszy jest z Insta, ale ten z DJI można dodatkowo podrasować w postprodukcji. DJI ma też dziwne flary w kształcie "trąbki" przy punktach świetlnych jak słońce czy latarnie. Nie wiem co wybrać, a mogę je kupić za podobną cenę.
źródło: temp_file2682010628452963379
PobierzW sensie na pewno one występują, ale czy aż tak bardzo kłują w oczy?
@11mariom: To zupełnie nie ma znaczenia, montowałem do kasku malutkiiego polaroida i wkurza tak samo jak pełnowymiarowa sportowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale one są mocno specyficzne i nie wiem czy to jest to, czego szukasz.