Wpis z mikrobloga

Dostałem chatę w Niemcach w spadku, rzeczoznawca wycenił na 350k euro
Myślę żeby sprzedać i otworzyć jakąś franczyzę w Polsce
W co byście weszli? Żabki, dino?

#inwestycje
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chłop ma raptem 1,5 mln zł a Mirki mu piszą że wygrał życie i może nie pracować xD

Sprzedaj i wrzuc w ETF dywidendowego, żyj tak jak żyłeś a co roku będzie splywala z tego extra kasa na konto.
  • Odpowiedz
@Cisek44: ja nie moge. Dziesiatki porad, a nikt nie doradzil nic madrego.

Moja rada: zyj dalej tak jak zyjesz, pracuj sobie spokojnie i nie szalej. 1mln zycia ci nie zmieni, ale na pewno je ulatwi. Jak masz jakies kredyty to rozwaz nadplate/splate ich, a jak nie to wrzucasz na ETFa kumulujacego na SP500 i zapominasz na 5-10 lat o tej kasie. Potem mi podziekujesz
  • Odpowiedz
Żabki, dino?

@Cisek44: Dino za 350k €? :D
A co do Żabki to jak masz dobrą lokalizację to dasz radę. Jak trafisz na złą - nie ma uja. Dołączysz do tych co kwiczą w necie, że to wina Żabki.
I musisz się liczyć z tym, że po zatrudnieniu studenta on strzeli focha (lub zachla) i nie przyjdzie wtedy musisz awaryjnie stać za niego. Piątek-niedziela to największa kasa.
  • Odpowiedz
  • 1
@Cisek44 to bait, co nie? :)
Żabkę za 5k otwierasz a potem nie masz wolnego przez 353 dni w roku.
No ale działaj, działaj.
Kup sobie 3 mieszkania w małym mieście, wynajmij po 1500, 4500 miesięcznie praktycznie za nic, na codzienne życie starczy.
Za resztę kup sobie jakieś ładne.
A żabka :) to jak s---------o
  • Odpowiedz
@witam12: Dokładnie. Pisał,że mu się tam nie podoba to wrócić, kupić dach nad glowe, reszte w etf i bez zmartwień o hipotekę żyć swoim życiem. Nie wiem po co montować sobie chomąto na plecy w postaci jakiś franczyz tylko dlatego, że wygrał w "lepszej zdrapce" - to nie Euro Million żeby budować imperium
  • Odpowiedz
W co byście weszli? Żabki, dino?

@Cisek44: Żabka tak, jasne może jak będziesz samodzielnie pracował to ci się opłaci....

Już lepiej zainwestuj w złoto, część może w jakieś akcje z prawdziwego zdarzenia co by pieniądze nie traciły na wartości...
  • Odpowiedz
za 1,5 mln pln to sobie możemy co najwyżej pomarzyć o kupnie mieszkania na jakimś ludzkim poziomie i jego remoncie

@szynszyla2018: xD

Chyba żartujesz. Jakiekolwiek mieszkanie na ludzkim poziomie to przynajmniej 15mln + 10mln na remont. A minimum te 10mln. Poniżej to najwyżej kurnik pod Warszawą.
  • Odpowiedz
Najlepszy był mój były różowy, jak jej powiedziałem to ta do mnie

Ja Cię przepraszam, za każde złe słowo które powiedziałam w Twoim kierunku xD

@Cisek44: dałam się nabrać na bait
  • Odpowiedz